palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Iskolai pályázat 2010

iskolai-palyazatA Tollal.hu újra akcióba lendül, és meghirdeti Iskolai pályázatát. Bár az érettségi szezon már elkezdődött, és a szeptemberi sulinyitás még igencsak odébb van, a köztes szünet a legjobb lehetőség élményeink írásba foglalására. Főleg úgy, ha még duplán is lehet vele nyerni.


A Reader’s Digest és a Tollal.hu összefogásának köszönhetően nem csak egyszeri díjazási lehetőségek nyílnak meg íróink előtt, hanem mindkét oldalról értékes díjazás is vár az igaz történetüket elmesélőkre.

Hogy mindenki sikeresen pályázhasson, két kategóriában is indulhatnak szerzőink.

Első kategóriában azon fiatal tehetséges gyerekek műveit várjuk, akik még nem kerültek ki az iskolák padjaiból, így fiatalságukkal és úgymond gyerekszájukkal új színt vinnének az oldal életébe.

Második kategóriába pedig azon felnőttek zseniális alkotásait várjuk, akik örömmel, vagy épp keserű szájízzel, de vissza tudnak még emlékezni arra, milyenek is voltak a tanulóévek.

Beküldési szabályzat:
A pályázatban mindenki részt vehet, aki igaz, akár le is nyomozható iskolai történetet tölt fel a tollal.hu oldalra vagy küld be a szerkesztoseg@tollal.hu e-mail címre. Kérünk minden jelentkezőt, hogy a tárgy mezőben „Iskolai pályázat – A mű címe…” szerepeljen, illetve a levélben vagy a mű aljára írja, hogy mely kategóriában kíván szerepelni. A pályázaton a Tollal.hu szerkesztői nem vehetnek részt.

A műveket 2010. május 31-ig fogadjuk.

Az elbírálás eredményét június 10-ig tesszük közzé.

Tartalmi követelmény:
Azon kívül, hogy megtörtént iskolai jelenetről kell szólnia az írásnak, további tartalmi megkötés nincs. Lehet szó az első,

  • a legjobb, vagy épp legrosszabb napról,
  • a kedvenc, vagy épp legkevésbé kedvelt tanárról/tanárnőről, – itt akik még  tanulnak, azoknak vigyázat, kiről mit írnak!
  • iskolai szerelemről.
  • általános iskoláról, középsuliról, egyetemről
  • isis ünnepekről, versenyekről, feleletről, vagy épp írásbeliről.
  • egyéb iskolával kapcsolatos témakörről.

Nyeremények:
Egy-egy ajándékcsomag a kategóriák első három helyezettjének, valamint a Reader’s Digest felajánlásaként a kimagasló, a magazinban megjelenésre megfelelőnek ítélt írás (max. 5000 karakter), szerzője 20 000 forint honoráriumot kap, amennyiben pedig írása rövidítve bekerül egy összeállításba, 8000,- forintot.

Web: Tollal.hu