palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

PécsMegálló pályázat

muveszetek-haza pályázatA Művészetek és Irodalom Háza (7621 Pécs, Széchenyi tér 7–8.) pályázatot hirdet „Pécs Megálló” címmel. A pályázat célja: A pályáztató – különös figyelemmel a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa eseményre – a várost, mint egy kiemelt megállót értelmezi „Európa kulturális országútján”. Ennek keretében „Pécs Megállókat” tervez az ország számos pontján. E kortárs művészeti alkotások Pécsett és az ország nagyvárosaiban; forgalmas buszmegállók üvegvitrinjeiben, citylightokon és óriásplakátokon lesznek láthatók. Az alkotások célja, hogy Pécs városát a pályázók a legkülönfélébb szemszögből mutassák meg.

A pályázat tartalma: A pályázó feladata olyan citylight és óriásplakát felületen elhelyezhető tervezőgrafikai munka készítése, amely sokoldalú képet ad Pécsről, egyidejűleg megfogalmazza a pályázó személyes kapcsolatát a városhoz.
A pályáztató a legváltozatosabb alkotások megjelenítése érdekében nem tesz semmilyen tartalmi, vagy formai megkötést. A pályáztató a citylight és óriásplakát formátum kérésével nem két önálló alkotást vár, hanem egyazon tartalom két formátumát.

A pályázatok értékelése: A megadott határidőig beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai: Bakos Gábor képzőművész, Molnár Tamás grafikusművész, Pinczehelyi Sándor festőművész, Szelényi Károly fotóművész. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokból áll össze a „Pécs Megálló” program köztéri kiállításának anyaga.

Jutalmazás:

  • 1. helyezett: 200.000 Ft
  • 2. helyezett: 120.000 Ft
  • 3. helyezett: 80.000 Ft

A pályáztató és a Pécs2010 Menedzsment Központ Nonprofit Kft. fenntartja magának a jogot a beérkezett pályaművek későbbi szabad felhasználására, az alkotó nevének feltüntetésével.

Jogi és személyi feltételek:
A pályázaton részt vehetnek egyénileg és csoportosan is az érdeklődők, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • betöltötték a 14. életévüket,
  • képzőművészek, vagy
  • képző-, iparművészeti közép- vagy felsőoktatási intézmény jelenlegi, illetve volt hallgatói.

Egy pályázó, vagy pályázó csoport csak egy pályázatot nyújthat be, csoportos pályázat esetén egy pályázó csak egy csoportnak lehet tagja.

Technikai feltételek:
A beérkezett pályamunkának alkalmasnak kell lenniük a citylightokon és óriásplakátokon történő megjelenítésre.

  • A pályamunka arányainak igazodnia kell a citylight és óriásplakát méreteihez, amely citylight esetében: 118,5 cm x 175 cm (+ 1 cm-es kifutó körben), óriásplakát esetében: 238 x 504 cm (+ 1 cm-es kifutó).
  • A válogatás és a nyomtatás érdekében a pályáztatónak rendelkeznie kell a pályamű számítógépes állományával: 118,5 cm x 175 cm (+ 1 cm-es kifutó körben) óriásplakát esetében: 238 x 504 cm (+ 1 cm-es kifutó) méretben, tif vagy Illustrator eps formátumban, 600 dpi, cmyk, vagy cmyk composit, 600 dpi, pdf formátumban, a betű és a kép legyen beágyazva.
  • A pályázónak pályaművét DVD vagy CD adathordozón kell benyújtania.

A pályázatok beérkezési határideje: 2010. május 20.

A pályázat eredményhirdetése: 2010. május 31.

Az elfogadott alkotások kihelyezése a 2010-es év folyamán történik.

A benyújtás módja: A pályázatokat a Művészetek és Irodalom Háza (7621 Pécs, Széchenyi tér 7–8.) címére postán 2010. május 20. 24 óráig lehet beküldeni.

A pályázat jeligés!
A pályamunkákhoz zárt borítékban kérjük mellékelni a pályázó adatait, rövid bemutatkozását, postacímét, e-mailcímét, telefonszámát.
A borítékra kérjük, írják rá: „PécsMegálló”.

A program további részleteiről érdeklődni a +36 72 522 834-es telefonszámon, vagy az info@pmh.hu e-mail címen lehet. Web: http://www.pmh.hu/

Forrás: http://www.pmh.hu/