palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Csongrád megye kortárs fotóművészete pályázat

csongrad_mk pályázatA Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény „Csongrád megye kortárs fotóművészete” címmel kilencedik alkalommal szervez kiállítást, amelyen életkori, foglalkozási megkötés nélkül részt vehet minden megyében élő, dolgozó és innen elszármazott alkotó.

Egy szerző maximum 10 db színes, vagy fekete-fehér papírképpel pályázhat, amelyek mérete 13×18 cm és 30×40 cm közötti lehet. Fotósorozat nem adható be. A pályázatra csak olyan felvételeket nevezzenek a szerzők, amelyeket a korábbi Csongrád megye kortárs fotóművészete c. fotókiállításokon még nem mutattak be.

A pályázatnak nincs tematikai megkötése, tehát; tájképek, városképek, épületfotók, műemlékfelvételek, természetfotók, állat- és növényfelvételek, portréképek, eseményfotók, trükk-felvételek és más műfajú képek egyaránt szerepelhetnek a pályázati anyagban.

Minden beadott fotó hátoldalán fel kell tüntetni a szerző nevét, postacímét, a kép címét és a kép sorszámát, amely adatoknak meg kell egyezniük a nevezési lap adataival. A fotókat nem kell semmilyen hordozóanyagra felhelyezni.

Azon pályázók, akik postai úton kérik vissza műveiket, visszaküldésre alkalmas csomagolásban nyújtsák be pályázati anyagukat.

A beérkező képeket a MAFOSZ által delegált szakértők zsűrizik. Kiállításra csak az általuk javasolt alkotások kerülnek. A pályázók alkotásaik beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy a kiállítás népszerűsítése érdekében képeik – szerzői jogdíj fizetése nélkül -, de nevük feltüntetésével megjelenjenek a nyomtatott és elektronikus sajtó valamennyi formájában.

A legjobbnak ítélt képek alkotói tárgyjutalmazásban részesülnek!

A képek postai beérkezésének határideje: 2010. június 10.
Az alkotások személyesen is leadhatók a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézményben.

A nevezési díj személyes átvétel esetén: 800,- Ft/fő, postai visszaküldéssel: 1.500,- Ft/fő – a képek számától függetlenül -, amely összeget postaköltségre és installációra használunk fel. A nevezési díjat kizárólag az intézményünk által adott csekken lehet befizetni és a visszaigazoló szelvényt a képek benyújtáskor kell bemutatni, vagy annak másolatát a képekkel együtt beküldeni.

A nevezési lap kitöltése kötelező, amely a rendezőktől igényelhető.

A zsűrizés időpontja: 2010. június 15. A zsűrizés nem nyilvános, de igény szerint szakmai konzultációt biztosítunk a döntést követően.

A kiállítás megtekinthető 2010. július 14. – augusztus 6. között a Megyeháza aulájában, hétköznap 8-18 óra, szombaton 8-12 óra között.

A képeket minden alkotó legkésőbb 2010. október 30-ig átveheti személyesen, illetve postán visszakapja.

Letölthető dokumentum

Csmkf 2010 jelentkezési adatlap

Csongrád megye kortárs fotóművészete 2010

A nevezési lap letölthető a pályázatok menüpontból is!

További információ
és befizetési csekk kérhető: Kovács Szilviától a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézménynél; Szeged, Rákóczi tér 1. 611. szoba (postacím: 6741 Szeged, Pf.: 457.), tel.: 62/561-644, e-mail.: kovacsszilvia@csongradamk.hu. Web: http://www.csongradamk.hu/

Forrás: http://www.csongradamk.hu/