palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IV. Közösen-könnyebben-Életmódváltó Munkahelyi Csapatverseny

kozosenkonnyebbenÉletünk több mint egyharmadát munkahelyünkön töltjük. Ha valódi életmódváltást tervezünk, ennél hatékonyabb helyszínt nem is találhatnánk. Ötletek, programok, okos kalóriák, rendszeres és örömmel végzett közös testedzés. Rajtunk is múlik, hogyan telnek mindennapjaink a munkahelyen. A III. Közösen-könnyebben életmódváltó munkahelyi csapatversenyen közel 200 munkahely 253 csapattal és 1954 versenyzővel vett részt az életmódváltásban (181 vidéki csapat 1366, 72 fővárosi csapat 588 fővel).

A sikeres programsorozat folytatásaként az Egészségesebb Munkahelyekért Egyesület (EMEGY) együttműködve az Országos Egészségfejlesztési Intézettel (OEFI), valamint a Magyar Szabadidősport Szövetséggel (MSzSz) negyedszer is életmódváltó, munkahelyi csapatversenyt hirdet részben az előző versenyek során a munkahelyi életmódváltást már elkezdett, részben az újonnan jelentkező csapatok számára.

A verseny célja,
hogy a munkavállalók közérzete, testi-lelki egészsége javuljon. A munkahelyen, közösen elsajátított „életmódváltás” pozitív hatása 24 órás. A személyes előnyök mellett a munkaadó számára is nyereséget jelent a jobban teljesítő csapat, a kevesebb hiányzás, a kedvezőbb légkör, a tökéletesebb belső kommunikáció és az erősödő munkatársi kapcsolatok.

Az életmódváltás fő célja
nem csak a testsúly egyoldalú csökkentése, hanem az edzettség növelése a testedzésben gazdagabb életmóddal. Az életmódváltás eredményessége egy fittségi indexszel mérhető. (A fittségi indexet egy 2 km-es – finn – gyalogló teszt adja, a teljesített időeredmény, a célba érés pillanatában mért pulzusszám és a testtömeg-index függvényében, az életkorral súlyozva.) A közel fél éves verseny során az életmódváltás mértéke a kezdő és a záró mérlegelésen mért fittségi index különbsége. A programok sikerét jelzi, hogy mindhárom eddigi versenyen a résztvevők fittségi indexe jelentősen javult.

Használati utasítás a nevezéshez:

 • a munkahelyek minimum 5 és maximum 10 fős – mindkét nem képviselőiből álló – egy vagy több csapattal nevezhetnek, minden csapat kijelöl egy csapatkapitányt.
 • a nevezési díj: a munkaadók biztosítják versenyzőiknek a kezdő és a végső mérlegelésen való részvételt munkaidőben és a mérlegelésekhez szükséges, esetleges utazási költséget.
 • Nevezés a csapatverseny@oefi.antsz.hu e-mail címen. (A nevezési lap kérhető ezen az email címen és ugyanide kérjük visszaküldeni legkésőbb 2009. szeptember 28. hétfőig.)
 • A legeredményesebb csapatok tagjai a támogatók – egészséges életmóddal kapcsolatos – díjazásában részesülnek a záróünnepség eredményhirdetésén.
 • Az EMEGY és az OEFI szakemberei, valamint a verseny támogatói segítik az eredményes versenyzés érdekében a munkahelyek munkavállalóit és munkaadó döntéshozóit módszertani ajánlásokkal, különösen az energiaegyensúly két alkotójának – a táplálkozásnak és a testedzésnek – témáiban, amely rendszeresen 2-3 hetente hírlevél formájában jut el a csapatkapitányokhoz.

Az életmódváltó verseny időrendje:

 • A verseny meghirdetése: 2009. szeptember
 • Jelentkezések fogadása: 2009. szeptember 28. (Nevezési lapon – csapatverseny@oefi.antsz.hu email címen vagy postán.)
 • A verseny időtartama: 2009. október eleje. – 2010. április vége.
 • Kezdő mérlegelés, kérdőívek kitöltése: 2009. október 05 – 15. között.
 • Végső mérlegelés, értékelő kérdőívek kitöltése: 2010. április 12-20.
 • Eredményhirdetés, országos sajtótájékoztató, záróünnepség: 2010. május 7.

Kérdések esetén forduljon Monspart Sarolta szakmai vezetőhöz, (Tel: 428-8226; Mobil:06-20-951-7068), vagy Kerek Judit programvezetőhöz (Tel: 428-8239; Mobil:06-30-444-5692)
Amennyiben információt szeretne az előző „Közösen-könnyebben” életmódváltó munkahelyi csapatverseny eredményeiről, azt a csapatverseny@oefi.antsz.hu címen megteheti.

Az életmódváltás üzenete: „Nem éhezni kell, hanem tudatosan táplálkozni és a testedzésben gazdagabb mindennapok életmódját választani!”

Jelentkezési lap

Forrás: ÖTM és http://www.emegy.hu