palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Játéktervezési, játékfejlesztési pályázat

Egyedülálló országos játéktervezési, játékfejlesztési pályázat! Nyerj 2.000.000 Forintot játékötleteddel! A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem kreatív játéktervezési pályázatot hirdet 1359 cm³ – Agyalj rajta!  címmel az Országos Főépítészi Iroda támogatásával. A pályázat elnevezése nem véletlen, hiszen a fenti szám épp az emberi agy térfogata, egyben a pályázatra beadandó játéktárgyak maximális mérete. Emellett okostelefonra, valamint táblagépre tervezett játékszoftverekkel is lehet pályázni.

REGISZTRÁCIÓ MEGHOSSZABBÍTVA 2012 FEBRUÁR 24-IG!

A hiánypótló tematikájú kiírás célja olyan új játékok tervezése/fejlesztése, amelyek kreatív kihívást jelentenek, ugyanakkor szórakoztatnak, jókedvre hangolnak és elgondolkodtatnak. Közvetítik a játék örömét, a szabályok betartásával gondolkodásra, új megoldások keresésére inspirálnak, közös élményt teremtenek.

A MOME line – design műhely kiírói közreműködésével és a hg.hu médiapartneri támogatásával létrejött pályázatra olyan terveket várnak, amelyek mindennapi életünk részévé válhatnak, könnyen hordozhatók, és magukban rejtik a sorozatgyártás lehetőségét is.

A kiírók olyan még nem publikált, kreatív, logikai, készségfejlesztő játékokat várnak, amelyek méretei az emberi agy átlagos térfogatát – 1359 cm³ – nem haladják meg; emellett olyan számítógépes játék mobil alkalmazások is beküldhetőek, melyeket okostelefonra vagy táblagépre fejlesztettek.

Résztvevők köre: A pályázatra designerek, építészek, grafikusok, mérnökök és kreatív gondolkodók jelentkezését várják. A pályázat részben nyilvános, részben meghívásos, s amelyen – természetes vagy jogi személyként – egyénileg vagy alkotói csoportként lehet részt venni. A Kiíró szakmai döntése alapján a pályázaton történő részvételre tervezőket, alkotói csoportokat is felkér.
Egy pályázó több tervet is benyújthat.

A pályázat feladata

A pályázó feladata olyan eddig még nem publikált kreatív, logikai, készségfejlesztő játék

 • tárgy vagy
 • számítógépes játék vagy mobilra és/vagy tabletre készült játék

tervezése/fejlesztése, amelynek mérete nem lehet több mint 1359 cm³, azaz az emberi agy  átlagos térfogata.

Díjazás:

 • Fődíj: bruttó 2.000.000 Ft
 • MOME különdíj: bruttó 400.000 Ft
 • hg.hu különdíj: bruttó 400.000 Ft

A 2. fordulójába jutott pályázók pályamunkájuk elkészítéséhez számla ellenében bruttó 50.000 Ft költségtérítésben részesülnek.

Zsűri: A zsűri 5 fős szakmai testület, amelybe a Kiíró az érintett szakterületek jeles képviselőit hívja meg.

A pályázat menete:

1. Regisztráció: A pályázaton való részvételhez regisztráció szükséges. Beadandó anyag: regisztrációs információk (név, értesítési cím, telefonszám, e-mail cím)
Határidő: REGISZTRÁCIÓ MEGHOSSZABBÍTVA 2012 FEBRUÁR 24-IG!
Beadás módja: e-mail a 1593cm3@momeline.hu címre

A Kiíró a regisztráció után e-mailben küldi meg a pályázóknak a pályázathoz szükséges dokumentumokat (pályázati  adatlap, szerzői jogi nyilatkozat), valamint a beadás során feltüntetendő pályázati kódot.

2. Inspirációs workshop: A pályázói munka kreatív támogatására a Kiíró inspirációs workshopot szervez, ahol a felkért előadók a pályázati  tematikához kapcsolódó prezentációkat és projekteket mutatnak be, és válaszolnak a résztvevők kérdéseire. A workshopon való résztvétel nem kötelező.
Időpont: 2010. március 3.

3. Első forduló:
Beadandó anyagok: Személyi anyag (kinyomtatva és DVD-n vagy CD-n PDF formátumban):

 • pályázati adatlap
 • szerzői jogi nyilatkozat

Pályázati anyag (DVD-n vagy CD-n, egybefűzött PDF formátumban):

 • koncepció szöveges bemutatása (legfeljebb 2000 karakter)
 • koncepció: 3-5 db számozott A/3-es méretű lap, képekkel, magyarázatokkal, alkalmazás esetén  storyboarddal/bemutató videóval
 • opcionális: magyarázó videó vagy animációA pályázat értékelése anonim, ezért a pályázati anyagon kizáróA pályázat értékelése anonim, ezért a pályázati anyagon kizárólag csak a regisztráció során megkapott pályázati kód tüntethető fel, más azonosításra alkalmas információ nem.

Határidő: 2012. március 19.
Beadás módja: postai úton vagy személyesen
Postacím:
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
A borítékra írja rá: 1359 cm3 pályázat
A pályázat postai úton történő benyújtása esetén a határidő a beérkezés dátumára vonatkozik.
A személyes leadás helye: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, 1121 Budapest, zugligeti út 9-25., Nemzetközi és kommunikációs Iroda 2012. március 19-én, 9:00-17:00 óra között.

4. Második forduló: A 2 fordulón zsűri döntése alapján a legjobb 10 pályázó és 10 meghívott/felkért tervező vehet részt.
Beadandó anyagok:

 • tárgy esetén működő prototípus/alkalmazás esetén működő játék (megadott mobil eszközre)
 • prezentáció (max. 15 slide, PDF formátumban DVD-n vagy CD-n)
 • plakát (70 x 100 kasírozott habkarton)
 • műleírás (legfeljebb 2000 karakter, kinyomtatva és PDF formátumban DVD-n vagy CD-n)

Határidő: 2012. május 7.
Beadás módja: személyes leadás
A személyes leadás helye: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, 1121 Budapest, zugligeti út 9-25., Nemzetközi és Kommunikációs Iroda 2012. május 7-én, 9:00-17:00 óra között

5. Prezentáció és eredményhirdetés: A díjátadó eseményen a zsűri döntése alapján a legjobb 8 pályázó mutathatja be a prezentációját. A prezentáció hossza 8 perc.
A prezentációk után kerül sor az eredményhirdetésre és a díjátadásra.
Időpont: 2012. május 10.

Letölthető dokumentum

1359_palyazatikiiras

További információ
1359cm3@momeline.hu
MOME line – design műhely
H-1088 Budapest, Lőrinc pap tér 3. II/6
tel: +36 20 434 0806
fax: +36 1 786 0 196
web: http://mome.hu/

MOME Nonprofit Kſt.
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.
adószám: 14605921-2-43
cégjegyzékszám: 01-09-911555