palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Himnusz megalkotására

A Dr. Medveczky Világexpedíció nemzetközi zenei pályázatot hirdet a DR. Medveczky Világexpedíció himnuszának a megalkotására. Ez lesz az a dal, amelyet nemsokára százezrek fognak énekelni az egész világon. A Dr. Medveczky Világexpedíció, mint a világon egyedül álló, több emberöltőn átívelő, olyan vállalkozás, arra vállalkozik, hogy mind az öt földrész tengerpartj határain körülgyalogolva, a békét és az összetartozást hirdetve bejárja az egész világot. Dr. Medveczky Világexpedíció 2010. július 1-jén Belgium területéről, Oostende városából indult, és jelenleg Portugália déli részén, Albufeira városában tart.  Fő célkitűzése, hogy hosszú távú nemzetközi párbeszédet kezdeményezzen.

Az expedíció másik célja, hogy az öt földrészt: Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália és Európa szárazföldi, tengeri és óceáni határait érintve gyalogosan, az emberi teljesítőképesség határait súrolva, segédeszközök nélkül járja körbe. Az Expedíció alapelvei Dr. Medveczky Mihálynak, mint vállalkozásunk ötletgazdájának az alábbi gondolatai mentén fogalmazhatók meg:

  • „Az emberek fedezzék fel újra egymást.”
  • „Feltétel nélkül fogadjuk el egymást”
  • „Minden ember feltétel és megkülönböztetés nélkül egyenlő”
  •  „Törekedjünk a konfliktusok erőszaktól mentes, békés úton, párbeszéd formájában történő megoldására”
  • „Szeressük egymást”

Ötletgazdánk gondolatai egyben Expediciónk szellemi alapvetését is képezik.

Fentiekből következően A Dr. Medveczky Világexpedíció minden olyan emberre számít az egész Világon, aki részt szeretne venni a Dr. Medveczky Világexpedíció himnuszának a megalkotásában. Pályázhatnak magánszemélyek, valamint alkotó közösségek, zenekarok is. A zenei pályázat célja a Dr. Medveczky Világexpedíció himnusza zenéjének, szövegének a megalkotása.

Díjak:

I. díj: A nyertes által kiválasztott, tetszőleges időpontban egy hónapon keresztül tartó részvétel a Dr. Medveczky Világexpedícióban teljes ellátással, és a helyszínre utazással minden évben, a Dr. Medveczky Világexpedíció fennállása alatt, amely kb. ötven év. Részvétel a Dr. Medveczky Világexpedíció által szervezett Budapesti gálakoncerten, valamint egy, a nyertes által kiválasztott, külföldön megtartott gálakoncerten, továbbá a fődíj részét képezi még egy db. számozott, egyedileg készült Világexpedíciós trófea. A fentieken kívül a győztes pályaművet a Dr. Medveczky Világexpedíció jelképes összegért megvásárolja, és az, mint a Dr. Medveczky Világexpedíció himnusza jelenik meg az egész világon.

II. díj: Egyszeri részvételi lehetőség a Dr. Medveczky Világexpedíción, a díjazott által kiválasztott tetszőleges időpontban, három héten keresztül, valamint megjelenés a Dr. Medveczky Világexpedíció által szervezett Budapesti Gálakoncerten, valamint egy db. aranyozott világexpedíciós plakett.

III. díj: Egyszeri részvételi lehetőség a Dr. Medveczky Világexpedíción, a díjazott által kiválasztott tetszőleges időpontban, egy héten keresztül, valamint megjelenés a Dr. Medveczky Világexpedíció által szervezett Budapesti Gálakoncerten, valamint egy db. ezüsttel futtatott világexpedíciós plakett.

Pályázó a djjal járó kedvezmények közül a Dr. Medveczky Világexpedícióra történő kiutazást általa tetszőlegesen kiválasztott egy fő természetes személy részére tetszőlegesen átruházhatja. A pályázathoz kapcsolódó egyéb díjak, a trófea, valamint a plakett átvételi joga, valamint a gálakoncerten történő megjelenés nem ruházható át, kizárólag személyesen, tehát képviselő útján nem, vagy csak részben gyakorolható.

Különdíj: Részvételi lehetőség a Dr. Medveczky Világexpedíció által Spanyolországban szervezett kulturális fesztiválon, tovább egy db. világexpedíciós plakett.

A díjak átadására a Dr. Medveczky Világexpedíció által szervezett Budapesti Gálakoncerten kerül sor. A díjakat Dr. Medveczky Mihály, mint a Dr. Medveczky Világexpedíció ötletgazdája, személyesen adja át.

Pályázhat bármely természetes személy, zenekar, valamint egyéb alkotó közösség az egész világról.

A II. és III. díjat elért, valamint különdíjas pályamű is jelképes összegért megvásárlásra kerül.

A pályázat nyelve: Tekintettel a pályázat nemzetközi jellegére, a pályázat hivatalos nyelve az angol. A pályázat mindazon nyelveken benyújtható, amely nyelveken a pályázati kiírás megjelenik.

A pályázati kiírás területi hatálya: Az egész világ területe.

A pályamű: Pályaművenként egy maximum 4 perces, zenével és szöveggel rendelkező dalt várunk, amely a későbbiekben a Dr. Medveczky Világexpedíció himnuszaként jelenik meg. A pályázó feladata a zene és a szöveg megírása, meghangszerelése, valamint annak felvétele és rögzítése MP 3 vagy MP 4 formátumba. A felvétel és a rögzítés készülhet házilagos kivitelben is, a hangrögzítés szakmai minősége nem szerepel elbírálási szempontként, de mivel a nyertes pályamű kiválasztásában a világ közvéleménye is részt vesz az interneten keresztül, célszerű azt jó minőségben rögzíteni. A szöveggel kapcsolatban követelmény, hogy angol nyelven íródjon, vagy olyan szöveg legyen, amely egyszerűen lefordítható angol nyelvre. A dalokat angolul felénekelve kérjük.

A pályamű zenei stílusa, valamint műfaja tekintetében a kiíró semmiféle megkötést nem határoz meg. Lényeges ugyanakkor, hogy mind a szöveg, mind a zene kifejezze a Dr. Medveczky Világexpedíció szellemiségét, és értékrendjét.

Beküldési határidő: 2012. február 29. 24 óra 00 perc.

Az elkészült pályaműveket a products@vilagexpedicio.com  e-mail címre kérjük elküldeni.

A pályamű elküldésével egyidejűleg a pályázónak az alábbi adatait kell megadnia:

  • Felhasználó neve, vagyis az a név, amelyen az általa beküldött pályaműveket meg fogjuk jelentetni.
  • A pályázó neve,
  • Amennyiben zenekar, vagy alkotó közösség, vagy több természetes személy egy pályázóként, egy pályaművel pályázik, akkor kapcsolattartója, képviselője neve, telefonos és e-mail elérhetősége.
  • A pályázó telefonos valamint e-mail elérhetősége.

A feltöltést szolgáló e-mail cím a pályázat időbelisége előtt, valamint azon túl nem áll rendelkezésre.

A pályázat időbelisége: 2011. december 19. 00-tól 2012. február.29. 24.00-ig tart. Határidő után beérkezett pályaműveket nem fogadunk el.