palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Játsszunk nyelvünkkel! Szójátékpályázat

cedrus_logoA Cédrus Művészeti Alapítvány alkotó munkára serkentő nyelvi pályázatot hirdet. A Magyar Nyelv Éve is kínálja az alkalmat, hogy sokakat arra buzdítsunk: játsszunk nyelvünkkel!  Használjuk ki a nyári pihenés heteit és gazdagítsuk nyelvi játéktárunkat újabb szóalkotásokkal, talán új típusú játékokkal is.
Kategóriákat tudatosan nem határozunk meg, terjedelmet se korlátozunk.
Pályadíjakat – más forrásbevonástól függően – menet közben alakítunk ki s teszünk közzé.
Hadd folyjék addig is a nemes alkotó munka.
Mert a határidő: 2009. szeptember elseje.
Az új szójátékgyűjtés védnöke: Grétsy László nyelvészprofesszor.
A legjobb munkákkal először a Napút folyóirat valamely őszi tematikus számában ismertetjük meg az olvasókat; majd a sikeres gyűjtés eredményeit – reményeink szerint – könyvbe rendszerezve tesszük közkinccsé.
Nyelvünk képlékenységben, vizuális, logikai, textuális kiterjeszthetőségében úgyszólván páratlan. Az informatikai forradalomban máskülönben is sokféle hatásnak kitett, nagy változásokon áteső magyar nyelvvel bizonyosan ma is lehet, szabad és kell játszani, és játszunk is vele szabadon, mint ahogy a kommunikáció új formái mutatják.
Komolyan: tudunk-e játszani még? Hát rajta!
A pályázathoz jelentkezési lap nem tartozik, nevezési díj nincsen. A pályamunkákat személyesen a kiadóban, elektronikus úton (napkut@gmail.com) vagy postán fogadjuk (cím: Budapest, 1014, Szentháromság tér.6. mfsz. 29.).

Minthogy könyves műhelyünk több pályázatot is meghirdetett, illetve meghirdet még, kérjük, a borítékon vagy villámposta-küldeményükben jelezzék: Szójátékgyűjtemény. Várjuk szerzéseiket.

Forrás:  http://www.napkut.hu/