palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jobbat jobban! WAMP+ pályázat

Pályázz, és nyerj kedvezményes megjelenési lehetőséget! WAMP+ pályázat. A WAMP 2012. márciusától egy újabb szekcióval bővítette kínálatát. A WAMP+ névre keresztelt kezdeményezés célja, hogy kedvezményes megjelenéshez juttassa a kivételesen magas színvonalú tárgyakat készítő művészeket, azokra egy speciális installációval felhívja a látogatók figyelmét, valamint, hogy a vásár kommunikációjában kitüntetett szerepet kínáljon nekik.

A WAMP feladatának érzi, hogy a design vásárok kínálata egy szakmailag is elismert minőséget képviseljen, s hogy a hazai kreatív szakma számára fontos bemutatkozó platformot kínáljon. Egy alkalommal 16 tervező megjelenése biztosított, a részvételi lehetőségre évente három alkalommal ír ki pályázatot a WAMP.

A pályázat nyílt, a jelentkezésnél nem feltétel a korábbi WAMP tagság.

A pályázaton elnyert lehetőség 3 alkalomra szól, amelyet 2012. novemberben két alkalommal, és 2013. februárban egy alkalommal lehet felhasználni. A WAMP+ szekció a karácsonyi időszakban (December hónap) nem jelentkezik.

A WAMP+ résztvevői közé olyan tervezőket, márkákat várunk, amelyek igényes anyaghasználattal készülő újszerű, progresszív, és minőségi termékeket kínálnak, saját kollekcióval rendelkeznek. Arculatuk, karakterük markáns, s mint ilyen követendő példaként, etalonként szolgálhatnak a feltörekvő hazai tehetségek számára.

Annak érdekében, hogy ezek a designerek valóban a legjobbakból kerülhessenek ki, egy szakmai zsűri segíti a WAMP munkáját. A grémium döntése alapján kerülnek kiválasztásra a legjobb pályázók, ugyanakkor nem titkolt szándék, hogy a WAMP tervezői mellett olyan alkotók is bekerüljenek a vásári forgatagba, akik munkáikat más csatornákon keresztül értékesítik, ám ez a fajta megjelenési forma számukra is vonzó lehetőséget jelent.

Részvételi feltételek: A pályázaton részt vehet minden, 18. életévét betöltött személy.

A zsűri tagjai:

 • Kovács Dániel főszerkesztő hg.hu
 • Mosshammer Kinga WAMP, kreatív igazgató
 • Simonovics Ildikó divattörténész Kiscelli Múzeum, a streetfashion.hu alapítója
 • Spengler Katalin művészettörténész, műgyűjtő, ékszer szakértő

A kiválasztás szempontjai:

 • Egyedi tervezői koncepció, formabontó megoldás
 • Piacképes progresszív termék
 • Méltó arra, hogy a WAMP külföldi projektjeiben is részt vegyen
 • Saját tervezésű termék
 • Kreativitás, eredetiség és innováció, valamint a funkcionalitás és az esztétikum összhangja jellemzi

A jelentkezés feltétele: Egy pályázó csak egy portfólióval jelentkezhet a pályázatra.

A pályázati anyag tartalma: 

 • Személyes adatok (név/márkanév, születési idő, lakcím), elérhetőség (e-mail cím, telefonszám)
 • Rövid életrajz, márkaismertető

Lehetőség szerint komplett képanyagot kérünk a megjelenésre szánt kollekcióról jpg, vagy pdf formátumban, valamint egy minimum 500, maximum 1500 karakteres szöveges leírást doc, rtf, vagy pdf formátumban. (a jelentkezéshez csatolt web oldalt, linket nem fogadjuk el!)

Letölthető dokumentumok

 wamp__palyazati_kiiras.pdf

A jelentkezés módja: Kizárólag email-ben a palyazat@wamp.hu címen a tárgy mezőbe, kérjük a WAMP+ felirat kerüljön

A jelentkezés határideje: 2012. szeptember 30.

A nyertes pályázatok kihirdetése: 2012. október 12. A nyerteseket írásban értesítjük.

A megjelenés módja: A WAMP+ egy speciális installációt is jelent. Minden tervező kb. 6 nm területet kap, 1 db 80×120 méretű asztallal. Az alkotókat perforált lemezből készült gurulós rendszerre szerelt mobil falak választják el, amelyekre szabadon helyezhető termék is. Ezek a falak 4-es csoportokat jelölnek ki, elhelyezésük a vásár egy kiemelt területén történik.

A megjelenés kedvezményes díja: A WAMP a WAMP+ kiállítóinak KEDVEZMÉNYES bruttó 20.000 Ft-os részvételi díjat ajánl fel alkalmanként.

További információ:
rothman@wamp.hu
Rothman Gabriella +36 70/ 616 2882
http://wamp.hu/