palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jubileumi Pszinapszis művészeti és fotópályázat

pszinapszis pályázatA XV. Jubileumi Pszinapszis Kulturális Stábja pályázatot hirdet ambíciózus művészek számára:

Képző- illetve iparművészeti alkotásokat várunk

Kritériumok: festmények, rajzok, grafikák, fotók nevezhetők, a méretek pontos megjelölésével, kép mellékelésével, e-mailen. Iparművészeti alkotások közül szívesen látunk bármilyen anyagból és technikával készült alkotást. Kérjük a méretek megadását és kép csatolását is.

Jelentkezni a palyazat@pszinapszis.hu e-mail címen lehet, 2011. január 31-ig.

A nevezett mű bármilyen témájú lehet, azonban előnyt jelent, ha ez illeszkedik a XV. Pszinapszis idei főcíméhez, amely a „Határok nélkül” illetve témájához, amely a következőket öleli fel: Jó-e, ha meghúzzuk határainkat, vagy le kell őket rombolnunk? Hányszor kell őket átlépnünk, hogy pontosan tudjuk, hol húzódnak? És vajon mi kell ahhoz, hogy végül megnyíljanak?

A Pszinapszis idei főcíme Határok nélkül: A 15. Jubileumi Pszinapszis témái ennek megfelelően a határok köré szerveződnek. Foglalkozunk az én határaival és azok veszélyeztetésével, a határok csoportban történő feloldódásával. Ugyancsak szerepet kap a pszichológia és határtudományainak kapcsolata, a tudományok közti határvonalak lebontásának lehetősége.  Az előadások között megjelennek a csoportközi határok, és az azokat mozgató dinamika. Szó lesz az egészség és a betegség közötti határvonalról, illetve annak mesterkéltségéről. Célunk az „ország határainak megnyitása” is, azaz szeretnénk rendezvényünk nemzetközi szekcióját is erősíteni.

A legjobb pályaművek lehetőséget kapnak a XV. Pszinapszison való bemutatásra kiállítás formájában, 2011 áprilisában. Mutasd meg a tehetséged Te is!

Kapcsolattartó: Németh Zsófia, Torzsa Tímea, Gorove Erzsébet, Balogh Andrea

Fotópályázatot hirdetünk továbbá ‘Mindannyian mások vagyunk!’-címmel, melynek célja a mássággal szembeni előítéletek feloldása, az elfogadás elősegítése, az emberek közti határok elmosása. Pályaműved legyen bár harsány, groteszk, figyelemfelkeltő, vagy megnyugtató, szolid, szép, elgondolkodtató, az a fontos, hogy hasson, üzenjen valamit a nézőnek a sokszínűségről, önmagunk és mások elfogadásáról! Mert bármilyen korú, nemű, nemzetiségű, identitású, szakmájú, gondolkodású is vagy, valamiben biztosan más, mint a többiek. Ha Te is így gondolod, és szeretnéd tehetségeddel is kifejezni ezt, várjuk alkotásodat 2011. január 31-ig elektronikus formában szintén a palyazat@pszinapszis.hu címre! A fejlécben hivatkozz a jeligére: ‘Mindannyian mások vagyunk! A nyertes fotókat a rendezvény időtartama alatt az Élőkönyvtár folyosóján állítjuk ki, hogy a látogatók is átérezhessék, hogy ugyanabban a világban élünk, mégis mindannyian mások vagyunk!

XV. Pszinapszis Élőkönyvtár Szekció: Fehérvári Fruzsina és Laczkó Laura

Bővebben: http://www.pszinapszis.hu/