palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kabalafigura-tervező grafikai pályázat

bókayA Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány Kabalafigura-tervező grafikai pályázatot hirdet.

 

A pályázat témája: A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinika kabalafigurájának megtervezése

Elvárások a kabalafigurával szemben

A pályázat alapvető célja olyan kabalafigurát létrehozni, amely jól kifejezi a Klinika gyermekközpontú szellemiségét, megszemélyesíti a Klinika értékeit, az odafigyelő, szeretetteljes gondoskodást, a szakértelmet. Egy olyan kedves, barátságos, megnyugtató kis figura, akivel a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek, aki – mint a Klinika „jó szelleme” – különböző helyeken felbukkanva végigkíséri kórházi tartózkodásukat, derűsebbé, vidámabbá varázsolva az ott töltött órákat-napokat.

A nyertes alkotás megjelenik a Bókay Gyermekklinika informális anyagain, és a figura legyártásra kerül (pl. jelmez, plüssfigura formájában).

Háttér

Az idén 175 éves intézet Európa 4. legrégebbi gyermekkórháza. Ez a tradíció tükröződik a most használatos logóban. A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinikáját magas szintű szakmai elismertség övezi oktató, kutató tevékenységéért, kiemelkedő a gyógyítási eredményeiért, orvosainak, nővéreinek áldozatkész munkájáért.

A Klinika tevékenységének kiemelt területe a koraszülött-ellátás és az újszülött kori szűrővizsgálatok, a szervtranszplantáltak és gyulladásos bélbetegségekben szenvedők kezelése.

Éves szinten 60 ezer újszülöttet szűrnek az ország minden részéről, 55 ezer járóbeteg és 8200 fekvőbeteg gyermeket kezelnek a 160 betegággyal felszerelt épületekben.

A Klinikán minden érték a gyermekek gyógyítását szolgálja. A gyógyítás mellett fontos törekvés a beteg gyermekek kórházi tartózkodásának kellemesebbé tétele.

Megjelenési forma, méret: Mivel nem csak képzett grafikusok vagy képzőművészek ötleteit várjuk, a megjelenítés formája nem kötött. A kabalafigura tervét elfogadjuk akár A4-es méretű kézi rajzon is, beszkennelve vagy jó minőségben lefotózva.

A pályázók köre: A pályázat mindenki számára nyitott.

14 év alatti gyermekek kizárólag kitöltött, aláírt szülői nyilatkozattal indulhatnak a pályázaton. A nyilatkozat letölthető a klinika honlapjáról: Nyilatkozat.

Egyéb feltételek

Egy résztvevő maximum 3 pályamunkát adhat be. Kérjük, a beküldött javaslat mellé rövid indoklást írni: miért ez a figura illik legjobban a Bókay Klinika gyermekbarát filozófiájához, milyen módon kapcsolódhat a gyerekek kórházi napjaihoz, azok vidámabbá tételéhez és a gyógyuláshoz.

Beküldési határidő: 2014. április 18.

A határidő után beérkező pályaműveket sajnos nem áll módunkban elfogadni.

A pályázati anyagok beküldése

Az anyagokat emailben várjuk a skymarketing@skymarketing.hu email címre, vagy a SKY Marketing Kft. 1036 Budapest, Lajos u. 80. postacímre. A borítékra kérjük ráírni: Bókay pályázat.
A pályázati anyag mellé kérjük, csatolja nevét, elérhetőségét (email és telefon) és nyilatkozatát, hogy a beküldött pályamű saját alkotás, a saját fantázia szülötte, ahhoz harmadik személynek nem fűződik joga. Nyilatkozat hiányában a pályamű nem kerül értékelésre! Kizárásra kerülnek a pályázatról azok a pályamunkák, amelyek – részben vagy egészben – létező figurák másolatai.

Kérjük a 14 év alatti gyermekek pályamunkáihoz a kitöltött, aláírt szülői nyilatkozat csatolását, beszkennelve vagy lefotózva az emailhez csatolni, postai úton történő beküldésnél pedig a kitöltött, aláírt eredeti nyilatkozatot kérjük a pályázati anyaggal együtt eljuttatni a megadott címre.

A pályaművek értékelése

A beérkező pályaművekből szakmai zsűri válogatja ki 2014. április 24-éig a legötletesebb, a kiírásban foglalt követelményeknek leginkább megfelelő kabalafigura-terveket. A válogatás (max. 8 munka) felkerül a Klinika Facebook-oldalára, ahol 2014. április 28-tól május 4-én éjfélig lehet rájuk szavazni. A legtöbb szavazatot gyűjtő 3 alkotásból a nyertest május 7-én a Klinika épületében (1083 Budapest, Bókay u. 53-54.) tartózkodó kis betegek szavazzák meg. Az eredményt a Klinika 2014. május 11-én hozza nyilvánosságra.

Szerzői jogok

Pályázók a pályázatra való jelentkezéssel kifejezetten elfogadják, hogy a benyújtott grafikai tervek a pályázati díj kifizetésével teljes körűen a Kiíró  kizárólagos tulajdonába kerülnek. A Kiíró jogosult ezek időbeli, és térbeli korlátozás nélküli, harmadik személy részére is átruházható, kizárólagos felhasználására (pl. többszörözés, változtatás stb), győztes Pályázó minden további, külön hozzájárulása nélkül.

A Pályázatban meghatározott díj a szerzői művek Kiíróra történő átruházásának teljes körű ellenértéke. Pályázó Kiírótól  semmifajta további díjazásra, költségtérítésre stb. nem tarthat igényt, ezen igényéről kifejezetten lemond.

A pályázat kiírója kizárólag a nyertes pályaművet használja fel. A nyertes pályamunkát a továbbiakban kizárólag a SE I. sz. (Bókay) Gyermekklinikája jogosult használni.

A nyertes mű díjazása

A nyertes kabalafigura alkotója nettó 20 000 Ft díjazásban részesül.

További információk

A tartalmi tájékozódáshoz további információk találhatóak a klinika honlapján (http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/gyermekklinika).

További kérdéseikkel a pályázati koordinátorhoz, Komjáti Andreához fordulhatnak az andrea.komjati@skymarketing.hu e-mail címen.