palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kalandpark Békéscsabán, turisztikai fejlesztés Békés megyében

A Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata által a Dél-Alföldi Operatív Program „Versenyképes turisztikai termék és attrakciófejlesztés” tárgyú felhívásra benyújtott „Békéscsaba Kalandpark” elnevezésű projekt támogatás 209.485.000,- Ft támogatásban részesült. A projekt tervezett költsége 437.970.000,- Ft.

A Békéscsaba Kalandpark helyszíne a városhoz közel eső parkerdő területe, mely 43 hektárnyi területen helyezkedik el. A projekt – a Dél-alföld természeti adottságainak jobb kihasználása érdekében a minőségi fejlesztések révén – a városlakók, valamint a régióba látogató, idejük nagy részét aktív pihenéssel, sportolással eltölteni szándékozó turisták igényeinek kiszolgálását célozza. A fejlesztés a területen, egy országhatárokon átnyúló, kiemelkedő turisztikai attrakciót kíván megvalósítani.

A projekt tartalma: megvilágított, akadálymentesített erdei sétaútvonal kialakítása, megvilágított gyalogtúra (futó) útvonal megépítése, a gyalogtúra útvonal mentén háziállat-simogatóhely, akadálypálya, erdei kiszolgálóhelyek, pihenőhelyek, szánkódomb, a szánkódomb tetején kilátó építése. Egy többfunkciós bemutatótér megépítését is tervezzük, amely a park és a város turisztikai célú bemutatására alkalmas. A park területén helyet kap egy hőlégballon leszállóhely is, ahol az érdeklődők egy rögzített hőlégballon segítségével szállhatnak a levegőbe, hogy a magasból csodálhassák meg Békéscsaba városát.
A beruházás megvalósításával várhatóan 30 munkahely létesül Békéscsabán
/Forrás: www.bekescsaba.hu/

linkek: Csehország nyaralás Budva utazás Isztambul utazás