palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kamarahang zenei verseny

kamarahang zenei versenyBánk Önkormányzata, a Civilek Bánkért „Kezünkben a jövő” Közhasznú Egyesület és a Fuvallat Kamaraegyüttes szervezésében 2011. augusztus 12-13. között kerül megrendezésre a KAMARAHANG – Amatőr Kamaraegyüttesek II. Bánki Találkozója.

A rendezvény célja, hogy azok a muzsikálni szerető emberek, akik nem zenei pályán tevékenykednek, megmutathassák a világnak zeneszeretetüket, abból fakadó és táplálkozó tudásukat. Rajtuk keresztül célunk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a hangszerek művelőinek aktív tagjai nem csak zeneiskolás gyermekek, illetve a belőlük igen kis százalékban kinövő hivatásos diplomás muzsikusok, tanárok és művésztanárok lehetnek, hanem bárki, aki vágyat érez magában, hogy hangszeren játsszon.

A találkozó célja továbbá, hogy zeneszerető, zeneértő és zeneművelő szülőket „toborozzunk”, akik később gyermekeik érdeklődését is ebbe az irányba fordítják majd.

A rendezvény lehetőséget kínál egy szakmai zsűri előtt való bemutatkozásra és megmérettetésre, melyen a zsűri által megítélt helyezéseken és a kiosztott díjakon kívül egy együttes egy vándordíjat vehet át, melyhez értékes nyeremény is társul.

A találkozó ideje alatt Bánk község Tóparti üdülőházában tudunk szállást biztosítani a résztvevőknek. A szállás költségeit a nevezési díj tartalmazza. Az étkezés költségeit a résztvevő együttesek számának ismeretében tudjuk eldönteni, erről a későbbiekben honlapunkon tájékozódhat.

Várjuk tehát olyan amatőr kamaraegyüttesek jelentkezését, melyek tagjai nem rendelkeznek zeneművészeti – tanári vagy művésztanári – diplomával. Csak komolyzenét játszó, felnőtt együttesek jelentkezését várjuk.

A rendezvénnyel kapcsolatos további információért kérem, tekintse meg honlapunkat: www.civilekbankert.hu/kamarahang vagy érdeklődjön telefonon: 06 20/231 33 23.

RÉSZVÉTELI INFORMÁCIÓK

Olyan együttesek jelentkezését várjuk, melyek tagjai nem rendelkeznek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében vagy Egyetemi Tagozatán megszerzett diplomával, de alapfokú Művészetoktatási Intézményben, esetleg Zeneművészeti Szakközépiskolában hangszeres zenét tanultak, majd felsőfokú végzettségüket – fenti végzettségtől eltérő – bármely más szakterületen szerezték meg, tehát nem iskolai vagy ifjúsági növendékzenekarok és nem koncertezésbõl élő hivatásos együttesek.

A Fesztivál célja, hogy a Magyarországon működő amatőr kamaraegyütteseket felkutassa, összegyűjtse, velük közösséget alkosson, számukra teret biztosítson, továbbá a minősítés lehetőségét megadja.

Milyen együttesek jelentkezhetnek?

  • Olyan amatőr kamaraegyüttesek jelentkezését várjuk, melyek még a kisegyüttes kategóriába tartoznak
  • Legfeljebb egy-egy tag lehet hivatásos muzsikus
  • Hangszereik kizárólag akusztikus hangszerek lehetnek
  • Bármilyen formáció jelentkezhet
  • Az együttesek tagjai önállóan, korábban megszerzett tudásukkal és felkészültségükkel műveljék a kamarazenélést, mindennapi munkájuk, tanulmányaik mellett, kedvtelésből, a zene szeretetétől vezérelve.
  • A versenyen nem vehetnek részt elektromos hangszereken (elektromos gitár, szintetizátor) játszó együttesek. Mikrofonok és erősítés nélkül kell bemutatniuk műsorukat.

Az együttesek bármilyen hangszeres összeállításban bemutatkozhatnak.

A versenyen eljátszandó műsor:

  • Négy szabadon választott mű négy zenei korszakból: – Reneszánsz, Barokk, Klasszikus, Romantikus
  • A műsoridő maximum 20 perc lehet
  • Az együttesek szabadon választhatnak komolyzenei darabokat a négy zenei korszakból. Ezek lehetnek kamaraegyütteseknek írt darabok, illetve lehetnek olyan zenekari művek, melyeket az együttesek saját formációjukra hangszerelnek.

A jelentkezési lappal együtt kérünk elküldeni egy „demo” anyagot. A nevezés elfogadásáról és a nevezési díj befizetésérõl e-mailben és postai úton adunk tájékoztatást.

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési határidő: 2011. július 15.

Nevezési díj/együttesenként: 25 000 forint

A nevezési díj összege tartalmazza a szállás költségeit is. Az étkezési költség összege a jelentkező együttesek számától függően alakul ki, melyről a későbbiekben honlapunkon pontos tájékoztatást adunk.