palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kamaszkritikus kerestetik!

TilosazalogoFolyton a könyveket bújod? És van is véleményed róluk, amit megosztanál másokkal? Egyszerűen imádsz írni? Akkor jelentkezz Kamaszkritikusnak a Tilos az Á Könyvekhez! Ha a munkatársunk leszel, megjelenés előtt olvashatod a könyveket, kipróbálhatod magad újságíróként, megismerkedhetsz a szerzőkkel és nem utolsó sorban folyamatosan bővítheted otthoni könyvtáradat!

Ha betöltötted már a tizenkettőt, de még nem vagy tizenkilenc, nincs más dolgod, mint írni egy 2500-3000 karakteres (szóközzel) ajánlót bármely Tilos az Á Könyvről! Az ajánlód mellé csatolj magadról egy képet és egy rövid(!) bemutatkozást, amiben leírod, hogy hívnak, hány éves vagy, hol tanulsz és miért szeretnél a Tilos az Á kamaszkritikusa lenni. Ha vezetsz könyvekkel kapcsolatos blogot/vlogot/tumblrt/stb. akkor linkeld be a bemutatkozásod végére!

Küldd el a pályázatodat 2016. szeptember 12-ig a tak@tilosazakonyvek.hu-ra, az e-mail tárgyához pedig írd be, hogy „Kamaszkritikus”.

A beérkező pályázatokat a Kiadó szerkesztősége bírálja el. Az első tíz helyezett Tilosos táskát kap ajándékba és egy szabadon választott Tilos az Á Könyvet!

Sosem írtál még könyvajánlót? Semmi gond! Itt van néhány támpont, hogy mire figyelj:

  • Adj címet a cikkednek!
  • Ne csak a könyv történetet meséld el!
  • Fejtsd ki, miért tetszett! (pl. A mondanivalója miatt, a szereplők miatt, a hangulata miatt, az író stílusa miatt, stb.)
  • Mondd el, kinek ajánlanád és miért, vagy kinek nem ajánlanád semmiképp és miért nem!
  • De ne feledd, nyugodtan ereszd el magad, ez nem egy iskolai dolgozat! Írj szabadon, olyan stílusban, amilyenben szeretnél, AMI TE VAGY!