palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kapcsold ki! Installációs pályázat

kapcsoldki0201Környezetvédelmi és energiatakarékossági pályázat a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói részére KAPCSOLD KI! címmel.

1. Háttér információ

Az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Külügyminisztérium prioritásként kezeli az energiatakarékosságról szóló lakossági szemléletformálást és tevékenyen be kíván kapcsolódni e témában a szaktárcák, a helyi önkormányzatok, közösségek és civil szervezetek által indított kezdeményezésekbe, felerősítve azok hatékonyságát. A Kapcsold ki! kampány 2011-ben immár második alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal azonban a helyi önkormányzatok partnerségére épít, s rajtuk, mint multiplikátorokon keresztül kívánja elérni a magyar lakosságot, de bevonásra kerülnek civil szervezetek, közkönyvtárak, Europe Direct pontok is.

2. A kampány célja

A kampány általános célja az energiatakarékosságról szóló tájékoztatás és a cselekvésre ösztönözés. Aktív energiatakarékosságra kell ösztönöznie az önkormányzatokon, köztisztviselőkön, közalkalmazottakon, az ügyfélszolgálati irodákon keresztül a helyi lakosságot, közösségeket a mindennapi életben használható, gyakorlati ötletek bemutatásával és népszerűsítésével.

3. Klímanagykövetek

A 2011-es kampány megvalósításába ismert televíziós személyiségeket és egy tudományos szakembert is bevontak, ők az úgynevezett Klímanagykövetek. Feladatuk a program ismertté tétele és céljainak népszerűsítése. Idén Dombovári Vanda, Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezetők, valamint Prof. Dr. Mika János klímakutató kampányolnak az energiatakarékosság mellett.

4. Honlap

Kiemelten fontos a lakosság szemléletformálása. A Facebook, Twitter, IWIW közösségi portálokon létrehozott oldalakra bárki feltöltheti a saját maga által készített fényképet, kisfilmet melyben megmutathatja, hogy ő maga mit tesz környezete megóvása érdekében. A kampány eseményeiről, friss és hasznos információkról a www.euvonal.hu/kapcsoldki weboldalon olvashatnak az érdeklődők. Ugyanitt energiatakarékossági tippek, kvíz, on-line játék ösztönöz majd a környezettudatos szemlélet kialakítására. Az önkormányzat dolgozóit ezen az oldalon egy kifejezetten a számukra kialakított menürész várja, melyből gyakorlati segítséget kapnak a környezettudatosság mindennapi megvalósításához, játék és szakmai tippek formájában egyaránt.

5. Installációs pályázat

A kampány célja, hogy hosszútávon környezettudatos attitűdöt alakítsunk ki. Ebben akkor érhetünk el sikereket, ha a fiatal generáció számára is bemutatjuk a modern környezetvédelmet és az egyén felelősségét. A gondolatébresztőnek szánt installációs pályázat lehetőséget nyújt a leendő képzőművészeknek arra, hogy ők is foglalkozzanak ezekkel a fontos kérdésekkel és alkotásaikon keresztül fejezzék ki gondolataikat a témában.

KEVESEBBET HASZNÁLSZ, AKKOR IS MŰKÖDIK!

Pályázati kiírás képzőművészeti hallgatók számára

Környezetvédelmi és energiatakarékossági pályázatot indítunk a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói részére KAPCSOLD KI! címmel.

6. A pályázat célja

A hallgatók tervezzenek olyan, maximum 1mx1mx1m méretű képzőművészeti alkotást (tárgyat, ruhát stb.), amely a környezettudatosság és az energiatakarékosság szellemében készült, és alkalmasak a Kapcsold ki! kampány üzeneteinek átadására.

Célunk, hogy a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóit arra ösztönözzük, hogy alkotásaikkal felhívják a társadalom figyelmét globális problémánkra, a klímaváltozás negatív hatásaira és az energiatakarékosság fontosságára.

7. A pályázat témája

Környezetvédelem és energiatakarékosság

Hogyan tudjuk megunt, használaton kívüli tárgyainkat újrahasznosítani, ezzel is óvva környezetünket? Praktikus ötleteket várunk, melyekkel akár iskolákban, munkahelyeken, és otthonainkban is mintával szolgálhatunk. Szívesen veszünk olyan alkotásokat is, melyek felhívják az emberek figyelmét az energiapazarlás veszélyeire.

8. Általános nevezési feltételek:

A pályamű címét, az alkotó nevét, telefonszámát, e-mail vagy postacímét kérjük az alkotáshoz mellékelt lapon feltüntetni.
Egy pályázó több pályaművel is indulhat a versenyen. A személyes adatok megadásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás feltételeit, és hozzájárul ahhoz, hogy a pályaművet nyilvános kiállításra bocsássák. (az alkotást nem kapja vissza az alkotó). Az egyes alkotások, kizárólag emberi energia és környezetkímélő anyagok felhasználásával készülhetnek.

A pályázat értékelése, díjazás
A pályázat elbírálása az alkotás ötletének eredetisége, az alkalmazott technikai kivitelezés gondossága, a környezettudatosság és energiatakarékosság kifejezésének mértéke alapján történik. A legjobb alkotást és ezen keresztül az alkotót, a nyertes pályamű egyhónapos kiállításával díjazzuk, melynek a Magyar Természettudományi Múzeum ad helyet.

9. A pályázat benyújtásának határideje, módja

A pályaművek beérkezésének határideje: 2011. május 31. 17.00 óra.

A pályázat benyújtásának címe: Media Factory Kft. 1061 Budapest, Andrássy út 46. II/11.
A csomagoláson kérjük, tüntessék fel: Kapcsold ki!- Képzőművészeti pályázat.

A pályázat elbírálásának ideje: 2011. június 02.

A nyertesek értesítése: 2011. június 06.
Eredményhirdetés-záró rendezvény (díjátadó, kiállítás): Budapest V. kerület Városház tér, 2011. június 24., 10.30 óra.

Forrás: http://www.mke.hu/