palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kármán Tódor-díj 2010

nefmi pályázatFelhívás a 2010-es Kármán Tódor-díj elnyerésére az oktatás és kutatás támogatóinak.
Az oktatási miniszter 10/2000. (VI. 8.) OM rendeletével a magyarországi közoktatás, felsőoktatás és tudományos kutatás támogatása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért a gazdasági és közélet szereplőinek elismerésére Kármán Tódor-díjat alapított.

A díjat olyan: természetes személyek, közösségek vagy jogi személyek (intézmények, vállalkozások, alapítványok) kaphatják, akik kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és az oktatási intézményeknek.

A díjra pályázni lehet, továbbá az oktatási intézmények és az oktatásban és kutatásban résztvevő személyek tehetnek javaslatot az elnyerésre.

Évente maximum öt díj adományozható, amelyet a Nemzeti Erőforrás Miniszter ünnepélyes körülmények között ad át. A díjjal oklevél és plakett jár.

A díjazásra szóló pályázatoknak vagy javaslatoknak tartalmaznia kell, hogy mi a támogatás vagy az együttműködés szakmai tartalma, jellege, célja és eszközei, eredményei, valamint mennyi a támogatás pénzben kifejezhető értéke.

A pályázatokat vagy javaslatokat (maximum 3 oldal) 2010. október 30-ig kell eljuttatni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkárságára (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.).

(További információ: Szigeti Katalin oktatási kitüntetési referens, tel.: 795-4423)

Forrás: http://www.nefmi.gov.hu/