palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

I. Kárpát-medencei szórvány színjátszótábor

szín-játékos pályázatA bezdáni Helyi Művelődési Közösség (Szerbia) és a békéscsabai Féling Színház (Magyarország) a Bethlen Gábor Alap támogatásával megszervezi az I. Kárpát-medencei szórvány színjátszótábort Bezdánban (Szerbia).

 

Tábor időpontja: 2014. augusztus 10-18.

Előadók, táborvezetők: Bálint Ferenc (Brassó) és Steinwender József (Békéscsaba).

Ajánlott alsó korhatár 18 év, felső korhatár 30 év.

A tábor ingyenes,  napi háromszori étkezés, szállás és az előadók biztosítva vannak.

Jelentkezési határidő: 2014. július 15.

Jelentkezés: Helyi Művelődési közösség Bezdán (Szerbia) – Foki Zoltán, Templomköz 2. Bezdán 25270

E-mail: fokizoli@gmail.com

Mobil: +381/63-44-77-54

Letölthető dokumentum

jelentkezés-lap-Bezdán_2014

A táborról röviden: A Kárpát-medence magyarlakta (elsősorban szórvány) településein élő fiatal amatőr műkedvelőknek szól ez a tábor. Az elképzelés az, hogy minél több országból érkezzenek a fiatalok és a tábor végére sikerüljön  összehozni egy közös produkciót.

Bezdánról röviden:

Bezdán az egyik legnagyobb  északnyugat-bácskai helység, amely a Duna bal oldalán, a szerb-magyar illetve a szerb-horvát országhatár közelében fekszik. Közigazgatásilag Zombor városhoz tartozik. Bezdán fürdőhely is. Jó földrajzi fekvése van  (innen indul a Duna-Tisza-Duna vizrendszer két ága), természeti szépségei (1000 kat. hold lombhullató erdõ övezi): erdei, csatornái, állóvizei vadban és halban igen gazdagok. Érdekesség, hogy Bezdánt bármelyik irányból közelítjük meg, hídon kell átkelnünk.

Az amatőr színjátszás szép múltra tekinthet vissza, hagyományos rendezvényünk a Bezdáni Színházi Napok, idén már 27. alkalommal kerül megrendezésre.