palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

KÉPALÁ irodalmi pályázat

Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás? A KÉPALÁ című projekt a sajtófotó és irodalom viszonyát, a képekben rejlő történeteket kutatja.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan KÉPALÁ címmel nyílt pályázatot hirdet. A kiírók a kiállítás anyagából kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a résztvevőktől.

A nyílt pályázat jelentkezői azt a feladatot kapják, hogy megmutassák a sajtófotók komplexitását, a bennük rejlő lehetséges történeteket. A fotósok és az írók a saját eszközeikkel a minket körülvevő problémákról, kérdésekről és örömökről mesélnek, ezzel lehetővé téve a folyamatos párbeszédet életünkkel, környezetünkkel kapcsolatban.

A benyújtott pályamű legfeljebb 1 flekk (1500 karakter) hosszúságú lehet.
Beküldési határidő: 2018. március 22., 23:59.
A pályaműveket az info@margofeszt.hu címre kell elküldeni „KÉPALÁ” tárggyal.
A nyílt pályázat győztesét e-mailben értesítjük.

A nyílt pályazatra kiválasztott fotók:

Kummer János: Faluház
https://36.sajto-foto.hu/site/entrydetails/entry_id/15669/vote_round/3?econtestGrid%5Bpage%5D=18

Rakó Alex: Jelenés
https://36.sajto-foto.hu/site/entrydetails/entry_id/13192/vote_round/1

Balogh Zoltán: Éjjeli menedék
https://36.sajto-foto.hu/site/entrydetails/entry_id/14449/vote_round/1

Földi Imre: Vizioroszlán
https://36.sajto-foto.hu/site/entrydetails/entry_id/13851/vote_round/3?econtestGrid%5Bpage%5D=5

Bielik István: Kilakoltatás
https://36.sajto-foto.hu/site/entrydetails/entry_id/15142/vote_round/1

A díjátadóval egybekötött irodalmi est 2018. április 5-én 19.00-kor lesz a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház).

A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Könyvesblog delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja el. A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti művet fogadunk el (internetes közösségi oldalakon és blogokon publikált írásokat sem).

A pályázat nyertese egy Kindle e-könyv-olvasót, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál ajándékcsomagját kapja, valamint pályaműve megjelenik a Könyvesblogon.
A beküldött alkotásokat a Facebook.com/margofeszt oldalon beérkezési sorrendben publikáljuk.
A KÉPALÁ eseménnyel és pályázattal kapcsolatos minden további információ: www.margofeszt.hu, https://capacenter.hu/.

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállításról
Immár ötödik éve, hogy a Magyar Sajtófotó Kiállítás a Capa Központban látható. Az idei bemutató a 36. Magyar Sajtófotó Pályázatra érkezett, sok ezer képből álló anyagba enged betekintést egy a kiállítótér léptékéhez szabott válogatás segítségével. A kiállítás tükörként tárja elénk mindazt, ami az előző évben velünk, körülöttünk történt. A fotóriporteri szakma legnagyobb hazai bemutatkozásán idén is sok téma ismerős lehet – ezeket azonban mindig új nézőpontból, más módon láthatjuk az adott tárgy sajátosságainak és a fotográfus szubjektív látásmódjának függvényében. 2017-ben készült fotókon, sorozatokon a mélyszegénység, a tüntetések, a gyász mellett a hősies helytállás, a humor és az életöröm is megjelenik.

További információ:
http://www.margofeszt.hu/
https://www.facebook.com/margofeszt/