palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Képes-völgy-nosztalgia fotó-, film és videópályázat

Völgy filmpályázatVizuális (fotó és film, videó) pályázati kiírás-Képes(völgy)nosztalgia. A pályamunkák három kategóriában nevezhetők, s a fotográfiai, a film- és a videóműfajok széles skáláján mozoghatnak; lehetnek hagyományos vagy digitális technikával készültek, lehetnek minden beavatkozástól mentes, természetes művek vagy átdolgozott, manipulált módon teremtettek. Egyéni és egyedi alkotások vagy csoportok, műhelyek sorozatai. LEJÁRT PÁLYÁZAT!!!!


A három kategória időhatárokat jelöl, melyek a pályaművek készültét és témáját tekintve a következők:

  1. XX. századi képes(völgy)nosztalgia: Filmek, fotók a Völgyből 1901 és 1999 között
  2. XXI. századi képes(völgy)nosztalgia: Filmek, fotók a Völgyből 2000 és 2009 között
  3. XXI. századi futurisztikus(völgy)nosztalgia: Filmek, fotók a Völgyről 2011 és 2099 között

Elindult a Virtuális Völgy 2010. nevű projektünk. Az élőközvetítés mellett meghirdettünk pályázatokat is (négy műfaj, közel húsz kategóriájában).

A pályázat célja hogy a Résztvevők a Balaton-Felvidék hét völgyfalvának, egy nagy hagyománnyal rendelkező fesztivál helyszíneinek eseményeiről és történéseiről, múltjáról, jelenéről és jövőbeni mindennapjairól küldjenek be pályázatokat (filmeket, videókat, fotókat, írásokat és kultikus völgytárgyakat). A beadott művek témáját tekintve szólhatnak a közéletről, a kultúráról, a környezetvédelemről, lehetnek társadalomábrázolások vagy készülhetnek a leghétköznapibb eseményekről, az ott lakók és a fesztivállátogatók találkozásáról…

Az elsődleges célunk, hogy egy játékos időkorlát alapján a Művészetek Völgye Fesztivál három nagy időszakát (megelőző, múlt és jelen, valamint képzeletbeli jövő), történetét, a falvakra kifejtett befolyását és a magyar fesztiváléletben völgyfesztiválként elnevezett hatásáról képet kapjunk és adjunk. Mindezt úgy, hogy minden Völgybarátot felkérünk: mutassák meg a Völgy általuk sajátnak érzett arcát (ünnep- és hétköznapját).

A pályaműveket zsűri értékeli és díjazza fordulónként, azonban a feltöltött anyagot minden érdeklődő megtekintheti és vélelmezheti. A művek mellett található Tetszik-gombbal bárki szavazhat. A fordulók végén az összesített szavazatok alapján legsikeresebb pályamű készítője kapja meg a Közönségdíjat.

A pályázati naptár
(a pontos ütemezést lásd a részletes pályázati kiírás 6. pontjánál)
Regisztráció kezdete: 2010. április 1., (csütörtök) 10.00 óra.

1. forduló: Képes(völgy)nosztalgia
Feltöltés kezdete és vége: 2010. április 8., (csütörtök) és 2010. május 6., (csütörtök)
Eredményhirdetés: 2010. május 13., (csütörtök)
Díjátadás: ettől a naptól kezdve folyamatosan (legkésőbb: 2010. augusztus 1.)

2. forduló: Képes(völgy)nosztalgia
Feltöltés kezdete és vége: 2010. május 13., (csütörtök) és 2010. június 10., (csütörtök)
Eredményhirdetés 2010. június 17., (csütörtök)
Díjátadás: ettől a naptól kezdve folyamatosan (legkésőbb: 2010. augusztus 1.)

3. forduló: Képes(völgy)nosztalgia

Feltöltés kezdete és vége: 2010. június 17., (csütörtök) és 2010. július 15., (csütörtök)
Eredményhirdetés 2010. július 22., (csütörtök)
Díjátadás: ettől a naptól kezdve folyamatosan (legkésőbb: 2010. augusztus 1.)

A pályázat teljes lezárása: 2010. augusztus 31.

A díjazottak száma fordulóként 3 (a három kategória-győztes) és az 1 közönségdíjas, azaz összesen 12 kiemelt alkotó a fotó- és 12 a film-, illetve a videókategóriában. Minden nyertes ajándékcsomagot kap, amelyek völgyfellépők cédéit, völgyemlékeket (dedikált póló, csigák etc.), könyveket tartalmaz, illetve az első helyezettek (hétvégi) bérletet, a többiek napijegyet nyernek. Átvételük (a jeligére való hivatkozással) vagy egy megadott helyen történik, vagy (a megfelelő díjtétel ellenében) házhoz szállítjuk futárszolgálat segítségével.

Részletes pályázati kiírás

Információ: Papp Ervin, +36-30-694-3271; papp.ervin@muveszetekvolgye.hu

Forrás: http://www.muveszetekvolgye.hu/