palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Képzőművészeti filmfesztivál felhívás

A szolnoki képzőművészeti Filmfesztivál szervezői szeretettel várják a filmes alkotókat a nagy hagyományokkal rendelkező Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválra (Szolnok, 2012. október 11-14.). A fesztiválra olyan 2010. január 1 után készült művek nevezését várjuk, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra) értelmezésére vállalkoznak, illetve egy vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek.


Itt a helye azoknak a filmeknek is, amelyek a képzőművészet egyes irányzatait, korszakait, társadalmi összefüggéseit tárják fel. Nem utolsó sorban pedig várjuk azokat a filmeket, amelyek maguk is a képzőművészet valamely eszközének felhasználásával készültek (pl. kísérleti és animációs filmek).

A 2012-es fesztiválunkon első alkalommal teremtünk bemutatkozási lehetőséget olyan önként jelentkező fiatal művészeknek, alkotócsoportoknak, filmeseknek, akik a fesztivál szellemiségéhez illeszkedő produkció bemutatását vállalják, legyen az bármilyen művészeti ágban létrehozott alkotás. Előnyben részesítjük a kevés szöveggel, vagy szöveg nélkül is élvezhető produkciókat, kiállításokat, stb. A programban részvevőknek a fesztivál költségvetésétől függően, szállást, étkezést és esetleg útiköltséget tudunk biztosítani. Ha bemutatásra felajánlott produkció olyan, amelyre belépődíj is szedhető, úgy a fellépés közvetlen költségein kívül a megmaradó bevétel a fellépőket illeti, melyet az előadást követően azonnal kifizetünk részükre.

Általános tudnivalók
Nevezni csak 2010. január 1. után készített filmet lehet. Egy alkotó – a mű rendezője vagy szerkesztője – maximum két filmet nevezhet. Az előzsűri által a Filmfesztivál versenyprogramjába beválogatott filmek egy-egy alkotójának szállás és étkezési költségeit a szervezők biztosítják a Fesztivál idejére!

Nevezési lap
A 2012-es Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválra on-line nevezési lap kitöltésével lehet filmet nevezni, melyet a “Nevezési lap” menüpont alatt talál. A nevezési lapot a regisztrációt követően fogja tudni elkezdeni kitölteni. Ha egy alkotó két művet nevez, mindkettőnek külön nevezési lapot kell kitölteni. Kérjük, hogy a kitöltést követően írja alá, nyomtassa ki és postázza nekünk a fesztivál címére az alábbi mellékletekkel:

    • az előválogatásra küldött film DVD kópiája
    • a film szövegkönyve angol nyelven nyomtatva vagy Word formátumban (kötelező, amennyiben a film a versenyfilmek közé kerül)

A fenti mellékletek (kinyomtatott nevezési lap, a film és a szövegkönyv) beküldési határideje 2012. május 14. Amennyiben a kötelező mellékletek nem érkeznek meg a beküldési határidőig, úgy a nevezés érvénytelen.

(Ha bármilyen kérdése vagy megjegyzése van az online nevezési lappal kapcsolatban, kérem jelezze az eva.demeter@tiszamozi.hu e-mail címen.)

Tudnivalók a filmkópiákkal kapcsolatban
Az előzsűrizésre beküldendő alkotásokat kizárólag DVD-n áll módunkban elfogadni a zsűri számára sokszorosítható formában. Az előzsűrizésre küldött filmek és dokumentumok a Filmfesztivá archívumába kerülnek, visszajuttatásukra nincs lehetőség. A fesztivál szervezőinek nem áll módjában bérleti vagy vetítési díjat fizetni.

Az előválogatás során a Filmfesztivál programjába kerülő filmek kópiáinak 2012. október 11-től 14-ig a szervezők rendelkezésére kell állniuk, illetve előzetes értesítés után a filmkópiákat személyesen is el lehet hozni a Fesztiválra.

A filmek küldését minden esetben előre kell fizetni.

A negatív szállítási tapasztalatok miatt, 16 és 35mm-es filmeket csak indokolt esetben fogadunk el bemutatásra, vagy ha személyesen hozzák a szemlére.

A film vetítését akadályozó, a szállítás során keletkezett sérülésekről a film kézhezvételétől számított egy héten belül értesítjük az alkotót a lehetséges pótlás reményében. A fesztiválon a filmeket DVD-ről, MINI DV-ről, Blue Ray lemezről, vagy 35-ös filmszalagról tudjuk bemutatni.

A Filmfesztivál címe:
TISZA MOZI Kft.
5000 Szolnok, Templom u. 4.
HUNGARY

Telefon:
+36 56 511270
+36 56 424910

Telefax: +36 56 420038

E-mail-cím:
eva.demeter@tiszamozi.hu

festival@tiszamozi.hu
katalin.hatvani@tiszamozi.hu

Figyelem! tiszamozi@externet.hu email címünk hamarosan megszűnik.
Kérjük, hogy általános ügyekben az info@tiszamozi.hu email címünket használják.
A fesztivállal kapcsolatos ügyekben a festival@tiszamozi.hu email címre írjanak.

Internet-cím: http://festival.tiszamozi.hu