palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kerékpárosbarát Munkahely 2011

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium meghirdeti kis-, közép- és nagyvállalat, közintézmény és non-profit szervezet kategóriákban a „Kerékpárosbarát Munkahely 2011” címeket. A kerékpározás a leginkább környezetbarát közlekedési eszköz a gyaloglás mellett. Az Európai Unió polgárai közül már ma is nagyon sokan indulnak munkába biciklivel, ahol kerékpárosbarát közösségi közlekedés, intézmények, munkahelyek, lakóházak szolgálják a kerékpározókat. A felmérések szerint Magyarországon évrol-évre no a kerékpárral közlekedok száma, amely egyre inkább tükrözi a hazai lakosság szemléletváltását. A kormányzat mindezek alapján bátorítja azon munkahelyek, intézmények kialakítását, amelyek alkalmasak a kerékpárral közlekedo munkavállalók,ügyfelek kiszolgálására.

Egyre több lehetoségük van munkáltatóknak kerékpárosbaráttá válni, mert, például a Kerékpáros Tárcaközi Bizottság munkájának hatására egyértelmuvé vált a kerékpáros munkába járás pénzügyi ösztönzésének lehetosége, illetve a céges kerékpárok elszámolhatósága is (http://tinyurl.com/ktb-adozas).

A közlekedési tárca idén ötödik alkalommal hirdeti meg a „Kerékpárosbarát Munkahely” pályázatot, amely a munkáltatók, intézmények e téren alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit ismeri el a „Kerékpárosbarát Munkahely 2011” cím odaítélésével.

A pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

  • A. mikro és
  • B. kis vállalkozás,
  • C. Középvállalkozás
  • D. nagyvállalat
  • E. közintézmény, non-profit szervezet

A pályázat elbírálása során az alábbi fő szempontokat vesszük figyelembe:

  • a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapota,
  • kerékpározás ösztönzése, segítése a munkáltató részérol,
  • kerékpározás kommunikációja a munkahelyen és azon kívül,
  • a vezetők példamutatása, és odafigyelése kerékpáros alkalmazottaikra.

Letölthető dokumentumok

KBM2011_palyazati_adatlap

KBM2011_palyazati_felhivas

A pályázatot a teljes cégre vagy annak egy telephelyére vonatkozóan is be lehet adni. A pályázati adatlap és az információs háttéranyag 2011. április 30-tól letöltheto az alábbi honlapokról: www.nfm.gov.hu, www.kerekparozz.hu, www.kertam.hu.

A pályázatról további információ kérhető a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnál Szabó Kristóftól (Tel: +36-30-291-9975), szabo.kristof@kkk.gov.hu.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre várjuk: szabo.kristof@kkk.gov.hu

A levél tárgya legyen: Kerékpárosbarát Munkahely 2011. vagy: „Kerékpárosbarát Munkahely 2011”

Szabó Kristóf, projekt koordinátor
Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ
Lövőház utca 39.
Budapest
1024

Beérkezési határido: 2011. szeptember 30. 15.00 óra

Értékelésre csak a határidoig elektronikusan és/vagy postán beérkezett pályázatok kerülnek!