palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Oktatási és gyakorlati képzési lehetőség roma jelentkezőknek az Amerikai Nagykövetségen

Az Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége örömmel jelenti be, hogy folytatja Szakmai Képzési Programját, melyet roma származású személyek számára hirdet meg. A program célja olyan szakmai képességek átadása, amelyeket a későbbi munkaadók hasznosnak tarthatnak. A Nagykövetség elkötelezett a tiszta és átlátható kiválasztási folyamat mellett.

A programra magyar állampolgárságú, egyetemet vagy főiskolát nemrégiben elvégzett vagy jövő évben befejező roma származású személyek jelentkezését várjuk.

A középszintű angol nyelvtudás (írás, beszéd, szövegértés) követelmény. A jelentkezőknek kötelezettséget kell vállalniuk, hogy a teljes, két hónapos programot elvégzik.

Az Amerikai Nagykövetség a program idejére ösztöndíjat nyújt, illetve biztosít egyéb, szükségesnek ítélt támogatást.

A program része az intenzív angol nyelvoktatás, és általános tájékoztatás a Nagykövetség napi munkájáról.  Ezen kívül a résztvevők üzleti folyamatok, közkapcsolatok, kereskedelmi kapcsolatok, ügyfélszolgálat, fejlesztési és támogatási projektek, retorika, szakmai etika, valamint pénzügyi menedzsment modulokat teljesítenek. Beletartozik még a programba az életvezetési tanácsadás, illetve a munkavállalást és a munkavégzést segítő készségek fejlesztése is. A program során a résztvevők kutatói és rövid jelentés írási feladatokat kapnak, továbbá az érdeklődési körüknek megfelelő projektek megvalósításában vehetnek részt. A program sikeres lezárásaként a résztvevők a Nagykövetségen töltött időszakról igazolást kapnak.

A jelentkezéshez, kérjük, az önéletrajzát (1 oldalon), illetve az általános és szakmai célkitűzéseit részletező motivációs levelét (1 oldalon) angol nyelven küldje el a fellowship@usembassy.hu email címre 2011. szeptember 23-ig.

A motivációs levélben, kérjük, fejtse ki továbbá azon nehézségeket, melyeket le kellett küzdenie ahhoz, hogy főiskolai/egyetemi diplomát szerezzen. Ha behívják interjúra, kérjük, hozza magával főiskolai/egyetemi diplomáját vagy az indexét.

A kiválasztott jelentkezők várhatóan október végén, november elején kezdik meg a képzési programot. 2012 januárjában egy újabb képzési fordulót indít a Nagykövetség. Azok a jelentkezők, akik inkább a későbbi időpontban szeretnének részt venni a programon, kérjük, jelezzék ezt a jelentkezésükkor.

Forrás: http://hungarian.hungary.usembassy.gov/