palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kerozingőzös Fotópályázat

kerozingőzös fotópályázatA Kerozingőzös Portál nyílt fotópályázatot hirdet azon fotósok számára, akik repüléssel kapcsolatos témákat mutatnak be kreatív és különleges nézőpontokon keresztül. Az alábbi három témában várjuk a pályaműveket:

  1. Airport: Egy polgári vagy katonai repülőtér mindennapjaiból kiragadott pillanatok, életképek. Bármilyen fotót vagy sorozatot elfogadunk, mely közvetve vagy közvetlenül, de mindenképpen kapcsolódik a repülőtérhez. A kép készülhet pl. a Ferihegyi Repülőtér galériájáról is, de pályázni lehet légifotókkal, kerítésről készült csendélettel, vagy épp egy kis füves vidéki reptér hangárjáról vagy vitorla üzeméről készült képpel is.
  2. A repülő ember: Olyan portrékat, emberábrázolásokat várunk ebbe a kategóriába, melyeken keresztül a fotós a repülésről, a repülés szeretetéről mesél. Nem kritérium, hogy a képeken bármilyen repülőgép szerepeljen, a készítőn múlik, hogy az alkotás illeszkedjen a kategóriába. Ha valaki lefényképezte a világ legszebb mosolyú légi utaskísérőjét, esetleg a legvagányabb vadászpilótáját, azon portrékat szintén ide várjuk! 🙂
  3. On final: Ha a spotterkedés lelkes híve vagy, ez a Te kategóriád. Mutasd meg, hogy nem csak egy kaptafára készített, tizenkettő-egy-tucat stílusú spotterfotókat lehet készíteni, hogy a Tiéd más, szebb, jobb, esetleg olyan típusról készült, amelyik Magyarországon szökőévente egyszer fordul csak meg. Ebbe a kategóriába olyan képeket várunk, melyeken a repülőgép legalább egyik – vagy az összes – futóműve kinti helyzetben van. Spotterkedésre fel – irány a legközelebbi repülőtér!

A pályázat időtartama, a nevezés módja

Pályázni 2011. február 1-jétől 2011. március 7. éjfélig lehet. A nevezett képeket emailben kell részünkre elküldeni. Egy pályázó akár mindhárom kategóriában indulhat, kategóriánként maximum három fotóval, vagy öt képes sorozattal. Sorozat indítása esetén mindenképpen szükséges valamilyen kapcsolat a képek között (pl. ugyanaz a repülőgép szerepel rajtuk, egyazon cselekmény megörökítése, ugyanarról a személyről/csoportról készültek stb).

A pályaművekkel szemben támasztott technikai követelmények

Minőség: Pályázni lehet analóg és digitális képekkel, előbbi esetben a fotót szkennelve kérjük beküldeni. A fényképezőgép fajtája nincs megkötve, szívesen fogadunk akár mobiltelefonnal vagy Camera Obscurával készített fotókat is, amennyiben azok egy minimálisan elvárt minőséget elérnek. A nyilvánvalóan rossz minőségű (pl. életlen, sérült, kivehetetlen részeket tartalmazó, indokolatlanul zajos, alul vagy túlexponált stb) képek előzetes értesítés nélkül törlésre kerülhetnek. Ez alól kivételt képez, ha nagyon különleges témáról vagy extrém körülmények között készült fotóról van szó.

A képek digitális utómunkái a következő mértékben engedélyezettek: vágás, expozíció korrekció, élesítés, lágyítás, színegyensúly és színek módosítása (pl. fekete-fehér kép vagy a kép egy részletének szürkítése), szennyeződések, karcok kiretusálása. Egyéb korrekció nem lehetséges (pl. a kép tartalmi részeinek megváltoztatása, új képelem beillesztése, meglévő részletek eltüntetése). A pályázónak a zsűri kérésére be kell mutatnia a témáról készített eredeti, módosítás nélküli fotót.

Tartalom: Amennyiben a feltöltött képen a pályázat tematikájába nem illő tartalom látható, illetve bármely része vagy egésze jogszabályba vagy közerkölcsbe ütközik vagy ütközhet, úgy minden további értesítés nélkül töröljük a fotót!

Amennyiben a feltöltött kép nem illeszkedik a megjelölt kategóriába, azonban egy másikba igen, a zsűri megváltoztathatja a nevezést, és másik kategóriába emelheti át a képet.

A képek mérete, típusa

A feltöltendő képek méretére az alábbiakat határozzuk meg:

  • a kép hosszabbik oldalának mérete minimálisan 1280 pixel legyen;
  • a feltöltött fotó mérete maximum 2MByte lehet;
  • használható fájlformátum kizárólag JPG/JPEG, ésszerű tömörítési rátával.

Egyéb

A pályázaton bárki részt vehet, nemre, korra való tekintet nélkül. A nyeremény jellegéből fakadóan, amennyiben 18. életévét még be nem töltött személy a nyertes, a nyeremény átvételéhez, igénybe vételéhez szülői hozzájárulás szükséges.

A pályázaton a részvétel ingyenes, nevezési díj vagy egyéb más anyagi kötelezettség nem terheli a pályázókat.

Pályázni kizárólag saját készítésű képpel lehet, amely más pályázaton még nem nyert díjat.

Kategóriánként egy-egy nyertest hirdetünk, melyeket a zsűri választ ki. A nyertes képek, valamint a legjobb hatvan fotó a Kerozingőzös Egyesület weboldalán (www.kerozingozos.hu) illetve az Egyesület Facebook oldalán (www.facebook.com/kerozingozos) is megjelennek.

A feltöltött képekkel a Kerozingőzös Egyesület a továbbiakban szabadon rendelkezhet, azokat egészében vagy részleteikben promóciós és dekorációs célokra külön értesítés nélkül felhasználhatja. A képek használatával kapcsolatban a pályázókat jogdíj nem illeti meg.

A képekkal kapcsolatos esetleges jogvitákban vagy egyéb más problémás kérdésekben a Kerozingőzös Egyesületet, a pályázat szervezőit illetve a zsűrit semmilyen felelősség nem terheli.

A pályázaton történő indulással a nevező a pályázat feltételeit maradéktalanul elfogadja és tudomásul veszi, hogy azok ellen panasznak semmilyen formában nincs helye.

A zsűri

  • Hardy Mihály
  • Strammer Zsaklin
  • Dr. Toperczer István

A nyeremény: A kategóriák nyerteseinek a pályázat támogatója, a setarepules.kerozingozos.hu tulajdonosa egy fél órás sétarepülést ajánl fel a Dunakanyar felett.