palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kerüld el a vesztes helyzeteket! filmpályázat

nem vagyok luzer pályázat

Tanulni is, meg élni is valamiből…Sokan jól megoldják: tanulás, ösztöndíj, lehet, hogy még valamilyen támogatás is leesik, és a szülők is adnak valamennyit. Ezen kívül szerencsére sok helyen van diákmunka is, ami a tanulás mellett még bevállalható. De mi van akkor, ha néhány rossz húzás miatt nem jönnek össze a dolgok?

Biztosan Te is ismersz olyanokat, akik a kényelmesség, a felületesség vagy az infók hiánya miatt lúzer helyzetekbe kerülnek.

 • Például megalázó, fizikailag és lelkileg egyaránt ledaráló, „gáz” munkákat is elvállalnak – sokszor feketén.
 • Előfordul, hogy az anyagi biztonság és a kényelem érdekében bevállalják, hogy otthon laknak, amíg lehet: anyuci főztjét eszik és a szülők pénztárcáját nyitogatják. És konkrétan elfelejtenek felnőni.
 • Olyanok is vannak, akik gazdagságról álmodozva halva született vállalkozásokba fektetik kevés pénzüket és összes energiájukat.
 • Vannak, akik „benne ragadnak” a kreditrendszerben: a kevés tanulás és a sok buli miatt ráhúznak még 3-4 évet a „gondtalan” egyetemi évekre.
 • Nem nyerő az a helyzet sem, amikor nem marad idő sem rendesen tanulni, sem normális diákéletet élni, mert a gályázás tölti ki a mindennapokat.
 • Az is vesztes választás, ha valaki a felvett Diákhitelt elbulizza, vagy haszontalan dolgokra tapsolja el.

Mire hívjuk fel a figyelmed? Arra, hogy kerüld el az ilyen és ehhez hasonló vesztes helyzeteket. És arra, hogy készíts mobiltelefonos (vagy esetleg videokamerás) rövidfilmeket, amelyek lúzer helyzeteket figuráznak ki és mutatnak be a humor, vagy esetleg az abszurditás eszközeivel.

Hogy pályázhatsz?

 • „Kapd elő a mobilod!” És persze engedd el a fantáziád, vagyis légy nagyon kreatív!
 • Készítsd el a filmet, és töltsd fel a YouTube-ra!
 • Töltsd ki a pályázati lapot és dobj egy linket a filmhez!

Ki vehet részt?
Bárki pályázhat, de nem bármivel:

 • Ha dicsérni vagy szidni akarod a Diákhitelt, akkor ez nem a Te pályázatod! Ilyen kisfilmeket ne küldj be, mert nem rakjuk ki a pályázati oldalra!
 • Akkor sem töltjük fel a filmedet, ha az bárkit (csoportokat, személyeket) sérthet, vagy az fenyegető, rágalmazó, becsületsértő, közszeméremsértő, vagy egyéb módon jogszabályba ütköző lenne
 • Mi kerüljük az öncélú vulgaritást, kérjük, Te is tedd azt.
 • Ha az általad feltöltött pályamű harmadik személy szellemi alkotása, és a szerző vagy erre jogosult egyéb személy arra vonatkozóan a felhasználási jogot nem ruházta át Rád, a szerzői, illetve szomszédos jogok ebből eredő megsértéséért a Diákhitel Központ nem vállal felelősséget.

Beküldési határidő: 2009. november 15.

Eredményhirdetés: 2009. november 30.

Díjazás
Két kategóriában lehet nyerni:

 1. Szavaztok alapján: A három legtöbb szavazattal rendelkező pályamű nyer.
 2. Véletlenszerű kiválasztással: Minden beküldő részt vesz egy sorsoláson, ahol szintén három pályázónak van esélye nyerni. (Ha nem születtél rendezőnek, akkor is van esélyed!)

Díjak mindkét kategóriában:
I.    díj: Laptop
II.    díj: Hordozható, mini DVD lejátszó
III.    díj: MP4 lejátszó


Az oldal ahol pályázhatsz:

http://www.nemvagyokluzer.hu/palyazok

Forrás: http://www.nemvagyokluzer.hu/