palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kéthly Anna szobor tervpályázat

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesterének Kéthly Anna szobor tervpályázati kiírása az Országgyűlés Elnöke és Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármestere közös pályázatot ír ki a Képviselői Irodaház Olimpiai Park felőli helyszínén Kéthly Anna szobor elhelyezésére.

Meghosszabbított pályázati határidő: 2013 május 2.

A pályázat célja: Az V. kerületben található Képviselői Irodaház Olimpia Park felőli oldalán egy olyan helyet alakítana ki Önkormányzatunk, ahol szobor is elhelyezhető. Jelen pályázat lehetőséget ad arra, hogy a beérkezett szobor alkotás tervek közül a Bíráló Bizottság előkészítése után az Országgyűlés Elnöke és a Képviselő-testület által kiválasztott alkotás kerüljön megvalósításra és kihelyezésre.

Önkormányzatunk keresi azt a nem posztamensen álló Kéthly Annát ábrázoló egész alakos alkotást, amely formailag finoman kidolgozott, felismerhető és életszerű.

A pályázat jellege: nyílt pályázat

Pályázati útmutatás: Az Önkormányzat honlapján elérhető a szobor tervezett helyének helyszínrajza, melyen a Képviselői Irodaház belső udvara és a külső járda közötti terület van megjelölve szoborhelyként. Az alkotás anyagát illetően kerületünk nem tesz kikötést.

A pályaművek benyújtása:

A pályázatra benyújtandó:

  • Műleírás
  • Elhelyezési tervvázlat
  • Az alkotás 1:5 méretarányú terve papír alapon
  • Költségbecslés
  • A pályázó szobrász és tervezőinek adatai (nevek, elérhetőségek)
  • Nyilatkozat, amelyben arról nyilatkozik a pályázó, hogy Önkormányzatunk a szobor helyet terveztetheti, kidolgozhatja, engedélyeztetheti.

A pályázat beadásának helye és határideje:

Helye:   Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata 1051 Budapest, Erzsébet tér 4. földszint

Meghosszabbított pályázati határidő: 2013 május 2.

A pályaművek elbírálása, eredményhirdetés: A pályázók pályaműveik benyújtásával vállalják, hogy a Bíráló Bizottság döntésének alávetik magukat. A Bíráló Bizottságban a Városfejlesztési, Műemlékvédelmi és Környezetvédelmi Bizottság és a Kulturális, Emberi Jogi és Nemzetiségi Bizottság vesz részt. A Bíráló Bizottság legkésőbb 2013. április 3-án rendkívüli bizottsági ülés keretében előkészíti az általuk javasolt pályázatokat az Országgyűlés Elnöke és a Képviselő-testület részére. A Képviselő-testület döntését 2013. április 11-én meghozza, mely döntéssel amennyiben összhangban van az Országgyűlés Elnökének döntése, úgy a nyertes szoborterv tárgyában, és 2013. április 15-én eredményt hirdet Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Polgármestere és az Országgyűlés Elnöke.

Az eredményt a www.belvaros-lipotvaros.hu honlapon Önkormányzatunk is közzé teszi.

 Letölthető dokumentumok

pályázati kiírás

Kéthly Anna

A pályaművek felhasználása: Amennyiben a nem nyertes pályázó a pályázatra igényt tart, akkor a Főépítész Irodán személyesen átveheti azt.

Forráshttp://www.belvaros-lipotvaros.hu