palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

K+F munkaerő megőrzése és fejlesztése pályázati előzetes

A támogatás célja: A támogatás célja a K+F szféra humánerőforrásának fejlesztése, ipari nagy- és középvállalatoktól, a gazdasági válság miatt elbocsátott, magasan képzett szakemberek (kutatók, fejlesztőmérnökök) munkaviszony keretében történő alkalmazásának támogatásán keresztül, továbbá új K+F munkahelyek létrehozása kis- és középvállalatoknál, valamint költségvetési és non-profit kutatóhelyekenA pályázaton olyan kis- és középvállalatok, illetve költségvetési és non-profit kutatóhelyek vehetnek részt, amelyek a gazdasági válság miatt, ipari közép- vagy nagyvállalattól elbocsátott, magasan képzett szakembereket kívánnak alkalmazni K+F feladatok ellátására.

A pályázat a K+F humánerőforrások fejlesztését, a leépített munkaerő foglalkoztatását K+F projektek támogatásán keresztül valósítja meg.

A pályázat keretében olyan pályaművek részesülhetnek támogatásban, melyek ipari nagy- és középvállalatoktól, 2008. szeptember 1. után elbocsátott, magasan képzett szakember(ek) (kutatók, fejlesztőmérnökök) teljes munkaidős munkaviszony keretében történő alkalmazására és K+F projekt keretében való foglalkoztatására irányulnak. A pályázatban tervezett K+F projekt lehet teljesen új vagy már megkezdett K+F tevékenység továbbfejlesztése olyan új feladatokkal, amelyek világosan elkülöníthetők a korábbi feladatoktól szakmailag és pénzügyileg egyaránt.

A támogatás forrása és összege: A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Hivatal a K+F munkaerő megőrzése és fejlesztése című pályázat 2009. évi meghirdetésére összesen 1,6 milliárd Ft-ot biztosít a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap terhére. A pályázat keretében támogatott pályaművek várható száma összesen: 30-50 db.
Beadási határidő: 2009. december 31.
(nkth.gov.hu)