palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kicsihősöm rajzpályázat nyertesei-Nemzeti Vágta pályázat

kicsihosom_logoVasárnap délután a „Kicsihősöm” rajzpályázat zsűritagjai eredményt hirdettek! Balatoni osztálykirándulással, biciklikkel, fényképezőgéppel, könyvcsomagokkal múzeumi tárlatvezetéssel, RTL Klubos székházlátogatással és megannyi értékes ajándékkal gazdagabban térhettek haza a lelkes gyerekek a Nemzeti Vágtáról.

Több száz gyerkőc utazott Budapestre a Nemzeti Vágtára, hogy megtudja a „Kicsihősöm” gyermekrajzpályázat eredményét. A kicsik nem hiába érkeztek az esős napon a Hősök terére, értékes ajándékokkal és egy felejthetetlen élménnyel térhettek haza.

Barabás Éva nemcsak díjátadóként, aktív szervezőként is részt vett a rendezvény lebonyolításában: segített beterelni a kicsiket a Műcsarnok egyik termébe az eső elől.

Miután összegyűlt a több száz csemete a műsorvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd kihirdette az eredményt. A zsűritagok, Dr. Kedves Gyula, a Hadtörténeti Múzeum és Intézet igazgató-helyettese, Bakos Gábor képzőművész, Török Ferenc rajztanár és Geszti Péter pedig a szponzorokkal együtt kiosztotta a jutalmakat.

Három híján ezer rajz érkezett be a Vágta irodába, amely közül 32 lett kiállítva az ’56-osok terén.
A rajzpályázatot 6-10 éves korosztályban Ferencsik Márk, 9 éves nyékládházi fiú nyerte, aki ezzel egész osztályát egy balatoni osztálykirándulással ajándékozta meg.

A 6-10 éves korosztály díjazottai:

  1. helyezett: Ferencsik Márk [9 éves] Huszárok
  2. helyezett: Czenthe István [10 éves] Falovacska
  3. helyezett: Miczi Veronika [7 éves] Az én kicsi hősöm Németh Ferenc, aki mindig eszembe jut ha zászlót látok

Különdíj:

  1. Szőnyi Levente Donát [10 éves]Lovasok a csatamezőn
  2. Bálint Boglárka [7 éves] Csata Zsámbékon
  3. Szabó Sára [8 éves] Nyargoncok a magyar zászlóaljban

A 10-14 éves korosztály díjazottai:

  1. helyezett: Rostás Vanda [11 éves] A „zsenge” hősök, mint Blaskovics Lajos, a példaképeink
  2. Czenthe Kata [14 éves] Kishuszár
  3. Novák Márk [12 éves] Huszárvirtus

Nemzeti Vágta különdíj: Megyesi Anna [14 éves] Előre!

Különdíj: Kolozsvári Brigitta [12 éves] Nem tudom a cigányok lehettek-e gyerekhuszárok, szerintem igen.

KülöndíjNémeth Martin [12 éves] A kis hírvivő

A fődíjat, a szántódi osztálykirándulást a Balatonguest ajánlotta fel. A MÁV start az utazást biztosította mindehhez, plusz ajándékcsomagokat állított össze a gyerekeknek. A Hadtörténeti Intézet tárlatvezetést ajándékozott az SOS Gyermekfalunak és sétarepülést adott a második helyezetteknek. Az RTL Klub székházlátogatásra invitálta a nyertes osztályt. A Bottyán Equus Alaptívány Czenthe Katának egy asztali festőállványt ajándékozott, a Port.hu pedig két biciklivel jutalmazta meg a harmadik helyezetteket. A Hungexpo családi jegyeket ajánlott fel a tehetséges fiataloknak, a Nexon Kft. a hétéves Bálint Boglárka egy fényképezőgépet adott át. Ezen túl Kuremszki Andrea, Ez HAT alapítvány is jutalmazott. A Vágta különdíját Megyesi Anna, Nagycserkeszről nyerte, akinek munkája egyben a szervezők kedvenc rajza volt. Geszti Péter kedvenc pályázata Kolozsvári Brigitta nevéhez fűződik, melynek címe:  „Nem tudom, hogy a cigányok lehettek-e gyerekhuszárok, szerintem igen.

Forrás: http://vagta.hu/