palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kína a képzeletemen túl alkotói pályázat

A Kínai Népköztársaság Kulturális és Turisztikai Minisztériumának Közép-kelet-európai Képviseleti Irodája és az ELTE Konfuciusz Intézete művészeti pályázatot hirdet a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából.

A pályázat mottója: „Kína a képzeletemen túl” – „China beyond my imagination”

Várunk minden olyan tetszőleges technikával készített képet (pl. fotó, montázs, festmény, grafika stb.), amely a két nép közötti kapcsolatokra reflektál a kultúra és a turizmus területét állítva középpontjába. Az alkotások címe mellé kérünk egy 500 leütésnél nem hosszabb leírást a kép inspirációjáról és témájáról magyarul, illetve kínai vagy angol nyelven.
A képek maximális mérete A/1-es lehet.

A pályázók jelentkezésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezők digitális formában tárolhassák és kiadványaikban, illetve az általuk üzemeltetett web felületeken felhasználhassák a beérkezett műveket (az alkotók nevét feltüntetve).

A beérkezett munkákból (előzsűrizést követően) az ELTE Konfuciusz Intézete kiállítást szervez. A zsűrizést a pályázat kiírói végzik külső szakértő bevonásával.

A leadási határidőt követően a szervező a beérkezett pályázati anyagokat feltölti az ELTE Konfuciusz Intézet facebook oldalára és honlapjára.

A pályázatra jelentkezés feltételei:
Jelentkezhet minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár.

A pályázati anyag leadása:

  1. A pályázati mű eljuttatása az ELTE Konfuciusz Intézetébe (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/F, 1 em./16.; nyitvatartási idő: H-Cs 11 órától 18:30-ig, P: 11 órától 16 óráig) a leadási határidő előtt.
  2. A kép címének, leírásának és digitális verziójának (JPG formátumban és a lehető legjobb képminőségben) elküldése az elte.konfuciusz.intezet@gmail.com e-mail címre a leadási határidő előtt.

Leadási határidő: 2019. szeptember 23., 18:30
Elbírálás: október folyamán
Eredményhirdetés, díjátadó: október közepe, az ELTE BTK F épületének Kodály dísztermében.

Díjak:
Az első helyezett díja: egyszemélyes kínai utazás 2019 novembere folyamán (a nyertessel személyesen egyeztetve), valamint az ELTE Konfuciusz Intézet egy szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusa.
A második és harmadik helyezett díja: az ELTE Konfuciusz Intézet egy szabadon választott nyelvi vagy tradicionális kínai festészet kurzusa.