palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kinder+SPORT pályázat általános iskolák számára

A pályázat kiírója, a Ferrero Magyarország Kft. évek óta elkötelezett az iránt, hogy rendszeres egészséges időtöltésre ösztönözze a fiatalokat. A Ferrero hitvallása, hogy a sport kiemelkedő szerepet játszik a gyermekek fejlődésében, mert segít nekik megismerni önmagukat, leküzdeni az akadályokat, és hozzájárul ahhoz, hogy sikeres, egészséges és erős felnőtté váljanak.

A vállalat ezért létrehozta a Kinder +SPORT kezdeményezést, amelynek célja, hogy a mindennapi sportot az egészséges életmód részeként vonzóvá tegye a gyermekek számára.

A pályázat témája: Kinder +SPORT program, 2012/13-as tanév

A pályázók köre: A Kinder +SPORT programra bármelyik magyarországi, nem sport tagozatos általános iskola jelentkezhet. Az iskolák jelentkezését a következő nyolc területekről várják:

 1. Budapest
 2. Pest megye
 3. Észak-Magyarország
 4. Észak-Alföld
 5. Dél-Alföld
 6. Közép-Dunántúl
 7. Nyugat-Dunántúl
 8. Dél-Dunántúl

A fenti nyolc terület mindegyikéből 5 általános iskola vehet részt a programban, vagyis országos szinten összesen 40 intézmény. Területenként sorsolással dől el, melyek lesznek a Kinder +SPORT programban résztvevő intézmények.

Általános pályázati feltételek:

Azok az általános iskolák jelentkezhetnek, amelyek a programba való bekerülés esetén vállalják, hogy:

 • minimum kéthetente 45 perces Kinder +SPORT edzést/foglalkozást tartanak a testnevelés órán kívül, délutáni sportfoglalkozás keretében, amelyek során a Kinder +SPORT sorversenyek feladatait gyakorolják a 2, 3. és 4. évfolyam tanulóival
 • összeállítanak és felkészítenek egy tízfős csapatot a Kinder +SPORT bajnokság versenyeire a 2., 3. és 4. osztályok tanulóiból
 • részt vesznek a 2012/2013-as tanév során a Kinder +SPORT program aktivitásain:
  • a programindító megbeszélésen, ahol iskolánként egy testnevelő tanár részletes tájékoztatást kap a sorversenyek szabályairól
  • a területi elődöntőkön
  • a területi elődöntők nyertesei az országos döntőn
  • az országos döntőbe került csapatok egy hétvégi Kinder +SPORT felkészítő közös táborban a Ferrero szervezésében
 • részt vesznek az extra ajándékokért ― sportfelszerelésekért ― folyó versenyben: fotókat, videó anyagokat küldenek, amelyek a verseny során a Ferrero Magyarország Kft. honlapjára kerülnek fel és amelyekért pontokat lehet szerezni – ezeket a pontokat a tanév során különböző sportfelszerelésekre lehet beváltani
 • és beszerzik a szülői nyilatkozatokat a versenyző diákok szüleitől a nyilvános szerepléshez

Mindenkisorsolt iskola Start+ csomagot kap: melynek tartalma kosárlabdák, kézilabdák, jelölő mezek, ugrókötelek, bírói sípok és bólyák, a versenyek zavartalan lebonyolítása érdekében.

A sorversenyek pontos részleteiről és az extra ajándékokért folyó pontgyűjtő versenyről a programba bekerülő intézmények testnevelő tanárai részletes tájékoztatást kapnak a programindító megbeszélésen.

A költségek megoszlása: A tanári programindító megbeszélés, a területi elődöntők és országos döntők, valamint a felkészítő tábor utazási költségeit a Ferrero állja, a tábor esetén ezen kívül szintén vállalja a szállás és ellátás költségeit is.

A felkészülési időszakban a szervező a Start+ csomagokon és az extra ajándékokon kívül egyéb költséget nem térít, így a felkészítő edzések helyszínét, és az edzéseket levezénylő, felügyelő tanárok jelenlétét a pályázó oktatási intézménynek kell biztosítania.

A pályázat fődíja:

A Kinder +SPORT bajnokság első három helyezett csapatának tornaterme felújításra vagy felszerelésre kerül, vagy egy iskolai sporteseményéhez kap hozzájárulást az alábbi megosztásban:

 • Első helyezett: 3 millió forint értékben
 • Második helyezett: 2 millió forint értékben
 • Harmadik helyezett: 1 millió forint értékben
Letölthető dokumentumok

Jelentkezés módja:

A Kinder +SPORT programra a mellékelt pályázati űrlap kitöltésével lehet jelentkezni 2012. október 12-ig a palyazat@kindersport.hu  e-mail címen vagy az Eurolex Kft 1037BudapestMontevideo u.3/a címen.