palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kinek a térde kalácsa? pályázat általános iskolásoknak

“Az öreganyád dédapja nénikéjének a térde kalácsát!” – korholta ükapánk édesapánkat egy-egy nagyobb csínyért. Merthogy édesapánk is volt kisgyerek. Még az ükapánk is. Mennyi történetet ismerünk róluk a családi legendáriumból. És mennyi történetet nem…Emlékmentés című kiállításunk alatt nem csak a város közös emlékeit szeretnénk megőrizni, hanem a te családodét is! Ha érdekel a rokonság története, ha szeretnél jót mulatni a régi családi vicceken, ha szeretnéd megtudni, kire érdemes büszkének lenned, szállj be a nyomozásba! Benne vagy?

A két fordulóból álló családtörténeti vetélkedő célja, hogy több időt tölts nagyszüleiddel, és minél többet tudj meg saját, családi, és történelmi múltadról. Olyan bemutatókat várunk, melyben bemutatod családod egy választott tagját legalább 3 generáció távolságból. Ehhez csupán a következők kellenek: kutasd a családfád, gyűjts régi fényképeket, kérdezd ki a nagyszüleidet: találj egy jó történetet, majd, gyúrd mindezt egy egésszé!

Ha ez megvan: jelentkezz!

A verseny I. fordulója:

Beadási határidő: 2013. február 20.
Beadási cím: Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10.
Pályázat formája: papír alapon
A pályázat tartalma: maximum 8 A4-es oldalon, fotó és családfa mellékletekkel együtt. Családi történet egy választott rokonról és szűkebb családjáról fotóillusztrációval és családfa melléklettel, melyen szerepel a pályázó és a bemutatott személy is.

A verseny II. fordulója:

A verseny második fordulójában kiértesítjük azokat a pályázókat, akik kategóriánként bekerültek az első 6 helyezett közé. Az az emlékmentő nyeri a fődíjat, aki a helyszínen, a Városi Képtárban személyesen előadott prezentációjával a leginkább meggyőzi a zsűrit.

Az első helyezett fényképezőgépet nyer.

Forrás: http://www.deakgyujtemeny.hu