palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona-pályázat önkormányzatoknak

kiralyfi pályázatIndul a  „Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona” verseny.   A települések megtartó erejének kulcsa a gyermeklétszám megtartásában, növelésében rejlik. A gyermeknevelés öröme nem csupán hivatás, hanem a család, a közösség ereje, gazdagsága.  Az egészséges magyar családmodell megőrzése, megismertetése és annak népszerűsítése mindannyiunk közös érdeke. Ezek a  gondolatok vezérelték a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesületet arra, hogy kapcsolódjon a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona című programhoz. Minden megszületett gyermek király a saját családjában, és a hazában.


„Válságban a gyermek, a legfontosabb támasz” címmel a közelmúltban szervezett kerekasztal beszélgetéssel indult útjára dr. Kopp Mária a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Egyetemének vezetője által életrehívott Három Királyfi, Három Királylány mozgalom. Ezt követte a Népesedési Kerekasztal magalakulása, amelynek célja, széleskörű társadalmi együttműködés megalapozása. Alapító nyilatkozatban fogalmazták meg álláspontjukat és ajánlásaikat a népesedési problémák kezelésére, a demografiai helyzet javítására, folyamatos napirenden tartására. Számítanak a civil szervezetek javaslataira, és a mozgalomhoz való csatlakozásra is lehetőség nyílt.

Ennek jegyében hirdetjük meg 2010.január 1-vel a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona pályázatot Bács-Kiskun megye települései részére.

Bányai Gábor a Bács-Kiskun Megyei közgyűlés elnöke örömmel üdvözölte a kezdeményezést és  támogatásáról biztosította az egyesületet, felajánlotta segítségét a program megvalósításához.

A cím elnyerésének feltétele:
Naptári évente az a település nyerheti el a címet, ahol az előző év dec.31.-én megállapított statisztikai létszámhoz viszonyított legnagyobb %-os mértékű az ottlakó ( állandó bejelentett lakcímmel rendelkező szülők gyermeke) – újszülött létszám növekedés.

A program keretében a települések nagysága alapján, három kategóriában lehet a díjat elnyerni, azaz évente három díj átadására kerül sor.

A díj részét képezi a településnek adományozott tábla és az újszülöttek számára egy-egy kis korona, valamint pénzadomány, amelyet a település gyermekprogram megvalósítására használhat fel.

A díjat ünnepélyes keretek között, ez alkalomból a településen szervezett program keretében: Bács-Kiskun Megye közgyűlésének elnöke, a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom képviselője és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke adja át.

Az első díjak átadására a következő év elején kerülhet sor. A díj odaítéléséről az előző év KSH hivatalos igazolásának a birtokában külön  bizottság  dönt.

Vállalkozók és egyéni támogatók anyagi felajánlásaikkal is segíthetik a program sikerét, amely egy minta projekt lehet a Három Királyfi, Három Királylány mozgalom részeként, és Bács-Kiskun Megye lakóinak elismerést hozhat.

A program szervezője: Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

A pályázatokat 2010 április 30-ig várjuk az egyesület címére: 6000 Kecskemét, Kristály tér 8.

Bővebb információ: http://www.3kiralyfi.hu/

Forrás: http://www.3kiralyfi.hu/