palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kisfilm pályázat-Kutatók Éjszakája

kutatók éjszakája pályázat„NEM VAGYOK KÜLÖNÖSEBBEN TEHETSÉGES, CSAK SZENVEDÉLYESEN KÍVÁNCSI” (Einstein) Illik rád ez a mondat? Érdeklődsz a világ dolgai iránt? Szeretsz utánajárni, mi van a jelenségek hátterében? Esetleg az is megfordult már a fejedben, hogy kutatói pályára lépj? Mutasd meg ezt másoknak is egy kisfilmben!


Ki vehet részt a pályázaton?

Minden 14-25 év közötti fiatal, aki úgy érzi, róla szól ez az Einstein-idézet.

A kisfilmmel kapcsolatos elvárások:

  • A kisfilm témája a 2009-es Kutatók Éjszakájának mottója: „Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi”.
  • A Kutatók Éjszakájának célja, hogy bemutassa a kutatók hétköznapi arcát, és a kutatási eredményeiket is közérthető, kipróbálható formában, ezáltal népszerűsítve a kutatói életpályát és a tudományt, elsősorban a fiatalok körében. A kisfilm témájának kapcsolódnia kell ezen célkitűzésekhez. További tartalmi és műfaji megkötés nincs.
  • A kisfilm időtartama legalább 1 perc, legfeljebb 3 perc lehet.
  • A felvétel bármilyen technikával készülhet (videókamera, mobiltelefon, stb.)

Pályázati feltételek
A pályázónak – regisztrációt követően – a www.kutatokejszakaja.hu honlapon keresztül kell feltöltenie a kisfilmet. A feltöltés 2009. augusztus 1. és szeptember 11. között lehetséges.
Egy pályázó csak egy kisfilmmel pályázhat.

A pályázatok elbírálása

A kisfilmeket szakmai zsűri bírálja el. A győztesek között egy-egy szakmai és közönségdíj kerül kiosztásra.
A díjátadásra szeptember 25-én, a Kutatók Éjszakája központi eseményén kerül sor.

A pályázattal kapcsolatos további részletek és a pontos technikai feltételek július végére várhatóak a www.kutatokejszakaja.hu honlapon.

Forrás:  www.kutatokejszakaja.hu