palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Európai házimozi pályázat

ehmn_pályázatArchív amatőr felvételek felhasználásával készült rövidfilmeket várnak az európai unió tagországaiban meghirdetett Europe Home Movies Net – Európai házimozi hálózat projekt pályázatára, amelyre csütörtöktől jelentkezhetnek a magyar filmkészítők.

Az első alkalommal meghirdetett pályázat célja olyan különleges filmek létrehozása és terjesztése, amelyek az európai identitás témájához kapcsolódnak és a helyi magán vagy állami filmarchívumok állományaiból merítenek – derül ki a magyar társszervező Laterna Magica Kulturális Projektmenedzsment tájékoztatójából.

A vállalkozó kedvű filmesek 15-20 perces, régi 8 mm-es amatőr filmfelvételekből építkező, az európai identitás témájával foglalkozó alkotásokkal pályázhatnak szeptember 18-ig. A kreatív módon felhasznált archív felvételekhez hozzá is forgathatnak.

Az olasz kezdeményezésű verseny első fordulóján a szervezésben résztvevő négy partnerországból – Olaszország és Magyarország mellett Szlovéniából és Görögországból – a 2-2 legjobb pályamunka, a többi európai uniós tagállamból pedig összesen a legjobb négy alkotás juthat tovább. A 12 versenyfilm közül a nemzetközi zsűri a három legjobbat választja ki. A díjátadóra Olaszországban kerül majd sor, a gála pontos idejét egyelőre nem jelölték ki.

A 12 versenyfilmet egy utazófesztivál keretében több európai országban is levetítik majd, miközben a filmesek különféle szakmai programokon és workshopokon vehetnek részt.

A pályázat további részletei megtalálhatók  a www.ehmn.eu honlapon.

Letölthető dokumentumok: ehmn-2010_application_form; ehmn-2010_competition_tender

Forrás: filmhu.hu