palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Klasszikus zenei tanulmányokat folytató tehetséges fiatalok támogatása

A Kocsis-Hauser Alapítvány, melyet 1989-ben Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, zeneszerző és Hauser Adrienne zongoraművész alapított tehetséges fiatalok támogatására 2022-ben Kocsis Zoltán-díjat és zenei tehetség ösztöndíjat alapít a művész tiszteletére és szellemi örökségének megőrzésére, amelynek keretében az Alapítvány a klasszikus zene területén kiemelkedő tehetségű magyar állampolgárságú és határon túli magyar fiatalok jelentkezését várja.

Kocsis Zoltán-díjat zongora és kamarazene kategóriában lehet elnyerni.A Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség ösztöndíj egy klasszikus hangszeren játszó fiatalnak adható ki.

A kuratórium a beküldött videók alapján választja ki a Kocsis Zoltán-díj kamarazene kategória és a Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség ösztöndíj díjazottjait.

A pályázatokat a hatfős kuratórium bírálja el. A döntésről 2022. május 15-ig elektronikus úton értesíti a pályázókat az Alapítvány, a nyertesek nevét a www.kocsis-hauser.com honlapon is közzéteszi.

Díjak:

Kocsis Zoltán-díj zongora kategória: 2.000.000 forint (nettó)
Kocsis Zoltán-díj kamarazene kategória: 2.000.000 forint (nettó)
Kocsis Zoltán Fiatal Tehetség ösztöndíj egy évre: 900.000 forint (nettó)

A három kategória ünnepélyes díjátadója és gálakoncertje 2022. június 12-én kerül megrendezésre a Zeneakadémia Solti Termében.

A pályázatról további információ kérhető a palyazat@kocsis-hauser.com e-mail címen.

A jelentkezés határideje: 2022. április 10.