palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Klaszterek és üzleti hálózatok együttműködésének támogatása határokon és ágazati határokon átnyúló együttműködéseken keresztül

A pályázat célja a klaszterek és üzleti hálózatok együttműködésének támogatása határokon és ágazati határokon átnyúló együttműködéseken keresztül.

A pályázat kódja: COS-CLUSINT-2019-3-01

A pályázat támogatja az európai stratégiai klaszter-partnerségek létrehozását az Európán kívüli harmadik országok felé irányuló stratégiai érdeklődés céljából.

A támogatás elősegíti a klaszterek nemzetközivé válását, ahol az érdekelt konzorciumok kidolgozzák és végrehajtják a közös nemzetközivé válás stratégiáját, a közös célokat a harmadik piacok felé, és támogatják a kkv-k nemzetközivé válását Európán kívüli harmadik országok felé.

A támogatás hozzájárul a nemzetközivé váló európai stratégiai klaszter-partnerségek (ESCP-4i) számának növekedéséhez és klaszterpartnerségek megerősödéséhez. A növekedés segíti az európai kkv-kat az új globális értékláncokhoz való hozzáférésben.

Tevékenységek típusa

Előkészítő szakasz

1. fázis: támogatja a Going International (Stratégiai Klaszter-partnerség) létrehozását (ESCP-4i), amely nyitott az európai ipari ágazatok és értékláncok széles köre számára.

Végrehajtási szakasz

2.a. terület: Támogatja az európai stratégiai klaszter-partnerségek – Going International (ESCP-4i) kezdeményezés kezdeti, megvalósítási időszakát, tesztelését és továbbfejlesztését az európai ipari ágazatok és értékláncok széles skáláján, amely nem foglalja magában a 2.b. területet.
2.b. terület: támogatja az európai stratégiai klaszter-partnerségek kezdeti, megvalósítási időszakát, tesztelését és továbbfejlesztését, az űr- és digitális ágazatban (Földfigyelési adatok és kapcsolódó alkalmazások használata; földmérési adatok és kapcsolódó alkalmazások) a Kopernikusz EU Földmegfigyelő és Megfigyelő programja keretében.

Pályázók köre: konzorciumok

A pályázóknak konzorciumot alkotó jogi személyeknek kell lenniük.

 A jogi személyek:

  • az EU tagállamaiban vagy a COSME programban részt vevő országokban működnek vagy fognak működni
  • regisztráltak vagy regisztrálni fohnak az európai klaszter-együttműködési platformon (ECCP) a felhívás benyújtási határidejére.
  • a jogi személy lehet profitérdekelt és non-profit szervezet
  • magán és részben állami szervezet

Támogatható konzorciumok

A konzorciumok  legalább három különböző jogi személy, és legalább három a COSME-programban részt vevő országban (a COSME-rendelet 6. cikke szerint) működik, amelyek közül legalább kettő két különböző EU-tagállamban kell lennie.

A pályázatot csak egy területre lehet beadni vagy az 1. vagy a 2a. Vagy a 2b.

A támogatás összege: max. 450.000. 000 EUR

Letölthető dokumentumok

COSME Programme – Clusters Go International Call for proposals

Description of action template

Budget template

FAQs (9 September 2019)

Pályázatok benyújtási határideje: 2019. október 30., 17:00

Bővebb információ: EASME-COSME-CLUSTER-GO-INTERNATIONAL@ec.europa.eu

Link: https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-clusint-2019-3-01-clusters-go-international