palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Komáromy Gábor-ösztöndíj 2016/2017

A Cook Communications és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a 2016/2017-es tanévben is ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését, és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést.

A pályázat nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára, képzési területtől függetlenül.

Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összesen 1200 euró, amelyből a nyertes pályázó 900 euró ösztöndíjban részesül, munkájához mentori segítséget kap egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint felvételt nyer az MCC média/kommunikáció szakirányára. Az MCC Komáromy Gábor Média Könyvtár 300 euróhoz jut könyvek és folyóiratok beszerzése céljából.

A 2016/2017-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat annak a pályázónak ítéli oda a bizottság, aki véleményük szerint a legvonzóbb projekttervet nyújtja be.

A projekttervnek a témakörköz kapcsolódó, konkrét történet ismertetése is része.

A témakörtől függetlenül (legyen az politika, üzlet, sport, gazdaság, kultúra, tudomány, stb.) a pályázatnak választ kell adnia arra, hogy miért éppen az adott témát szeretné feldolgozni a pályázó, miért tartja azt fontosnak és aktuálisnak, és miért fogja a történet az olvasókat is érdekelni.

A sikeres pályázónak egy minimum háromrészes cikksorozatot kell elkészítenie megadott határidőre, magyar és angol nyelven, amely a magyar és nemzetközi médiában publikálható.

A jelentkezésről

Az ösztöndíjra olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik valamely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos alap- vagy mesterképzésen tanuló hallgatói, illetve kiváló angoltudással rendelkeznek és elkötelezettek az újságírás iránt. A pályázathoz angol és magyar nyelven kell benyújtani a pályázó motivációs levelét, önéletrajzát és a tervezett projekt rövid szinopszisát, melynek az alábbiakat kell tartalmaznia:

  • a projekt ismertetését, a történet és a hírérték szempontjából;
  • a pályázó által tárgyalandó legfontosabb kérdéseket;
  • a három cikk elkészítésének tervezett ütemezését;
  • a főbb forrásokat, melyekre a pályázó támaszkodni kíván a munkája során.

A pályázatokat a joe.cook@cook-comm.com és a GKS@mcc.hu email címre kérjük elküldeni.

Letölthető dokumentum

komaromy-gabor-osztondij-felhivas-2016_2017

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. január 5.

A beérkezett pályamunkák alapján kiválasztott pályázók januárban szóbeli interjún vesznek részt, amelyen a bírálóbizottság előtt részletesen kell bemutatniuk a projekttervüket.

További információk a jelentkezésről az ösztöndíj honlapján találhatók: komaromy.mcc.hu.