palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kós Károly-díj 2010

Kós Károly Díj 2010A Belügyminisztérium hirdetménye a 2010. évi Kós Károly-díjak adományozásáról. A 21/2008. (X. 22.) NFGM rendelettel szabályozott Kós Károly-díj a települési értékvédelem, környezetszépítés, valamint építészeti hagyományápolás területén végzett kiemelkedő, eredményes – egyéni vagy csoportos – munkáért adható adható miniszteri kitüntetés. Évente három természetes személynek adható egyéni, és három szervezetnek vagy munkacsoportnak adható közösségi Kós Károly-díj. {archív}


Az egyéni díjat ugyanaz a személy legfeljebb kétszer, a közösségi díjat ugyanaz a szervezet vagy munkacsoport legfeljebb egyszer kaphatja meg.

A díjak átadása 2010. december 16-ához, Kós Károly születésének évfordulójához kapcsolódik.

A díjat a Kós Károly-díj Bizottság szakmai javaslata, illetve dr. Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár előterjesztése alapján dr. Pintér Sándor, a Magyar Köztársaság belügyminisztere adományozza.

A díj adományozására – más javára, kellő megalapozottsággal – bármely magyar állampolgár, vagy magyarországi intézmény, illetve szervezet javaslatot tehet.

A javaslatot – természetes személyre vonatkozóan – a fent nevezett jogszabály 2. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani. A mellékletben felsorolt adatokon kívül, meg kell adni a javasolt személy e-mail elérhetőségét, továbbá a javaslattevő személy(ek) telefoni és e-mail elérhetőségét is.

Szervezet vagy munkacsoport esetében a javaslatot értelemszerűen kell megfogalmazni, de annak – az indokoláson túl – tartalmaznia kell a szervezet (munkacsoport) pontos megnevezését és elérhetőségeit, vezetőjének (képviselőjének) nevét és elérhetőségeit, továbbá a javaslattevő személy(ek) aláírását és elérhetőségeit. (minden esetben postacím, telefon és e-mail)
A javaslathoz mellékelhető minden olyan dokumentum, adat vagy mértékadónak tekinthető vélemény (ajánlás), amely az elbírálást segíti, illetve amelyet a javaslattevő lényegesnek tart.

A 2010. évi Kós Károly-díjakra a javaslatok benyújtásának, illetve postai feladásának határideje

A javaslatok postán beküldhetők a Belügyminisztérium Építésügyi Főosztálya címére (1903 Budapest, Pf.: 314), illetve benyújthatók személyesen a Belügyminisztérium honlapján, október 1-étől megjelölt helyen.

Forrás: http://www.bm.gov.hu/