palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Köszönjük, SIÓ! Iskolatáska Program – rajzpályázat

köszönjük sió pályázatA Köszönjük, SIÓ! Program fontos célkitűzése a közösségek összefogásának erősítése. Ezt a célt szolgálja a Pályázat Rajzversenye.

Ez a Rajzverseny nem önálló verseny. Kizárólag olyan munkák vehetnek részt benne, melyek az Iskolatáska Programra készített pályázat részeként készülnek és jutnak el a SIÓ részére elektronikus úton, a Pályázati rendszeren keresztül.

A Köszönjük, SIÓ! Program közel egy évtizedes múltra tekint vissza. A 2008 óta adományban részesült gyerekek között vannak, akik középiskolába járnak már, sőt olyanok is, akik már érettségiztek. Az országos program évente 900-1200 rászoruló és szorgalmas gyermek és családja számára könnyíti meg az iskolakezdést. A program egyik hangsúlyos pontja, hogy közösségi összefogás keretében valósuljon meg a támogatás. Ez azt jelenti, hogy az intézményi pályázat érvényességi feltétele legalább 25db, a pályázathoz csatolt, nem rászoruló gyerekek által készített rajz. Ez készíthető az év utolsó heteiben, nyáron az iskolai táborokban, vagy szeptemberben, az iskolakezdéskor. Ennek köszönhető a jelenleg mintegy 25 000 gyermekrajz a Program online Galériájában. A rajzok elkészítését a Program olyan oktatási anyaggal támogatja, ami hozzásegíti a gyerekeket empátiájuk és érzelmi intelligenciájuk fejlesztéséhez, melyet az intézmények az online pályázati rendszerben érhetnek el.

„Az elmúlt évekhez hasonlóan, összefogásuk és munkájuk eredményeként, idén is többezer gyermek ünepelhette velünk a Gyermeknapot vagy éppen a tanév végét. A Sió-Eckes Kft. gondolkodásában a gyermekek a jövőt jelentik, egészségük, fejlődésük és maga a család pedig az egyik legfontosabb érték. Hosszú távú gondolkodásunk egyik bizonyítéka a Köszönjük, SIÓ! Program 9 éves története. A több száz intézmény, ahova eljutottunk, a sokezer rajzoló-, velünk bulizó- és rászoruló gyermek, valamint a program honlapján található gyermekrajzok és fotók igazolják mindezt” – emelte ki Fazekas Endre, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója.

„Úgy gondoljuk, hogy a felnőttkori társas kompetenciák fejlettsége nagymértékben múlik a gyermekkorban elsajátított készségekhez. Azzal, hogy a közösségek tagjait egymáshoz közelebb segítjük, a közös élményeken keresztül tapasztalhatják meg a közösségben rejlő erőt. A rászorultság, különösen gyermekkorban, a külső körülményektől függ.
A Köszönjük, SIÓ! Program nagyon fontos célja, hogy megmutassa, aki aktív, tesz, és nem adja fel, annak létezik kiút.” – fűzte hozzá Nagy Györgyi, vállalati PR tanácsadó, a Program felelőse.

Az ország számos intézményében jelenleg folyik a pályázatkészítés (határidő július 4.), az év végén a gyerekek a társaikért rajzoltak, a pedagógusok pedig a pályázati anyagot készítik. A pályázat részleteiről a www.koszonjuksio.hu oldalon, valamint a Köszönjük, Sió! Program Facebook oldalán olvashatnak.

Témaválasztás: „Adj tanácsot a Sió Vitatigrisnek, mivel, hogyan segítsen a gyerekeknek!”

Az intézmények által készített elektronikus pályázathoz a Pályázónak, az online rendszeren belül, az ott található útmutatás alapján, csatolnia kell legalább 25 db gyermekrajzot, a „Adj tanácsot a Sió Vitatigrisnek, hogyan segítsen a gyerekeknek!” témakörben, amelyet az adott általános iskolába járó – a pályázat által nem érintett! – gyerekek rajzoltak!

A nem rászoruló gyerekek rajzok készítésével vesznek részt a pályázatban. Kérjük Önöket, hogy külön foglalkozás keretében készüljenek fel a rajzok elkészítésére.

Beszélgessenek a gyerekekkel arról, hogy a rászorultság nem egy bélyeg, bárki bármikor kerülhet ilyen helyzetbe, valamint arról, hogyan segíthetünk a rászoruló társainknak. Ez a kötetlen foglalkozás, kérjük, terjedjen ki arra is, hogy a rászorulók számára mi valódi segítség, és a nem-rászoruló gyermekek pedig arról, hogy számukra mit jelent, hogy segítenek.

A rajzanyag hiánya a pályázatból történő kizárást jelenti.

A SIÓ fontosnak tartja, hogy a teljes pályázati a közösségek összefogásán alapuljon.

FIGYELEM! A más tárgyban benyújtott rajzokat kizárjuk a pályázatból és a Rajzversenyből!

Értékelés és díjazás
A beküldött (a Pályázati rendszerben, online feltöltött) rajzok versenyen vesznek részt, a 50 legjobb ötlet alkotói (ebből 3 közönségdíj, a három legtöbb szavazatot kapott művek alkotóinak) SIÓ ajándékcsomagot, a közösségi díjként pedig 10 intézmény (ebből 3 közönségdíj, a három legtöbb szavazatot gyűjtött intézmény) SIÓ-bulit kap.

Nemcsak a zsűri döntése, hanem az intézmények közössége (szülők, rokonok, ismerősök, kollégák, más intézmények), támogatóinak aktivitása is dönt: szavazzanak azért, hogy az első 3 legtöbb szavazatot gyűjtő intézmény között legyenek, és nyerjenek SIÓBulit!

A rajzversenyen beküldött munkák felkerülnek a www.koszonjuksio.hu oldal Galériájába, ahol a programban meghatározott időszak alatt, egy egyszerű regisztrációt követően, lehet szavazni.