palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Spirituális Inspirációk művészeti pályázat

caritartA CaritART Kortárs Képzőművészeti Műhely és Alkotóház pályázatot hirdet alkotóművészek részére a 2016. évi július 31 – augusztus 7. között megrendezésre kerülő CaritART Művésztelepen való részvételre.


A „Spirituális Inspirációk” címet ef. Zámbó István képzőművésztől kölcsönöztük. A cím jól jellemzi a művésztelepen zajló intuitív, tevékeny, önálló és szabad művészeti alkotást, ezt várjuk el a jelentkezőktől is. A pályázatra olyan szürreális, konstruktív képzőművészeti alkotásokat várunk, ahol a képzelet ereje nem talál határokat.

A kiíró
2014 nyarán indult útjára a CaritART. Fiatal, kortárs hazai művészeket támogatunk művészi tevékenységükben. Munkáikat kiállításokon, on-line felületeken mutatjuk be, ezen túl művészeti programokat és művésztáborokat szervezünk.
A CaritART Művésztelepe a Heves megyei Mátraderecskén található. Mátraderecske egy alig 2000 lelket számláló, 600 éves palóc falu, gyönyörű hegyvidéki környezetben.

A pályázaton elnyerhető díjak

  • Fődíj: két fő* részvételt nyer a mátraderecskei CaritART Művésztelepre, az egyeztetett eszközök, anyagok ingyenes használatával. A díj tartalmazza a szállás díját és napi két melegétkezést is. Emellett a díjazottak kiállítási lehetőséget kapnak a CaritART Művésztelepi munkák bemutatására szervezett kiállításon 2016. októberben.
  • Különdíj: egy fő, a kiemelkedő pályázati anyag benyújtásáért megnyerheti ef. Zámbó István
    Happy Dead Band Metastabil CD lemezét és mellé egy egyedi művészpólót (ARTriko™).

*A zsűri fenntartja magának a jogot a fődíjasok számának megváltoztatására.

A szakmai zsűri

  • ef. Zámbó István, Munkácsy-díjas képzőművész
  • Verebélyi Diána, Gubis Mihály-díjas képzőművész
  • Szilágyi Zsuzsanna, művészettörténész
  • Sziráki Lili, fotográfus

Letölthető dokumentum

Spirituális-inspiraciók-palyazat-jelentkezesi-lap

A pályázat menete
Pályázni személyenként 1 db művel vagy egy 3-5 darabból álló sorozattal lehet, benyújtható festmény/grafika/fotó/szobor/kisplasztika „Spirituális Inspirációk” témában. Továbbá csatolni szükséges saját portfoliót.

Formátum:
A fotót vagy a műről készült fotókat jpg vagy pdf formátumban várjuk, melyben a hosszabbik oldal min. 1200 pixel felbontású, a portfoliót pdf-ben vagy saját honlapon, honlapcímet megadva, kérjük bemutatni.
A pályázat mellé csatolandó a kitöltött jelentkezési lap, mely megtalálható és letölthető honlapunkról vagy Facebook-oldalunkról.

További feltételek:

  • 18. életévét betöltött magánszemélyek pályázhatnak, saját alkotással
  • A pályázó a pályázatra történő jelentkezéssel elfogadja, hogy a pályázat megnyerése esetén a művésztelep végén egy alkotást felajánl a CaritART részére. A felajánlott alkotás a CaritART tulajdonába kerül.

A pályázatokat az info@caritart.hu e-mail címre várjuk, tárgyban „Spirituális Inspirációk” címmel.

A pályázat beküldési határideje: 2016. július 1. 24 óra

A döntés
A szakmai zsűri július első hetében kiválasztja a nyertes pályaműveket, alkotóikat e-mailben és telefonon értesíti az eredményről, továbbá a pályázat eredményét a caritart.hu honlapon és Facebook-oldalunkon is közzétesszük.

Pályázati kapcsolattartó:
Tóth Ildikó
CaritART Kortárs Művészeti Műhely és Alkotóház
+36-20-422-7778
info@caritart.hu