palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kötelező Irodalom a Színpadon pályázat

zoldmacska pályázatA Zöld Macska Diákpince és Befogadó Színház (Budapest IX., Üllői út 95.) Kötelező Irodalom a Színpadon címmel pályázatot hirdet színpadi művek bemutatására független és diákszínjátszó társulatok  számára.

Jelentkezni a középiskolai tananyagban szereplő szerzők műveinek feldolgozásából készült színpadi művekkel lehet a következő kategóriákban:

  • – klasszikus, kötelező dráma feldolgozása
  • – szerkesztett műsor, amely egy író, illetve költő munkásságát mutatja be
  • – szerkesztett műsor, amely egy irodalmi korszakot mutat be

Mindegyik kategóriában lehet magyar, illetve világirodalomi szerzőkből választani. A pályázott előadások bemutatásra kerülnek a június 4 és 6 között megrendezett Kötelező Irodalom a Színpadon Fesztiválon. A bemutatott darabokat szakmai zsűri minősíti, és a pályázat kiírója díjazza. A nevezés díjtalan.

Célunk, hogy a színvonalas előadásokat gyűjteményes összeállításban vagy önálló estként az egész 2010/2011-es színházi évadban láthassa a közönség. A kiemelkedően színvonalas előadásoknak rendszeres fellépési lehetőséget és a további produkciókhoz ingyenes próbahelyet biztosítunk a Zöld Macska Diákpincében. Az itt szerzett tapasztalatok alapján további fellépéseket is szervezünk az előadásoknak egyéb helyszíneken. Amennyiben a csoport igényli, rendező tanáraink segítenek szempontrendszerekkel, tanácsokkal a művek továbbfejlesztésében.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, a fesztiválra a belépés díjtalan.

A pályázati űrlap letölthető innen, amit az zoldmacskaszihaz@gmail.hu e-mail címre kell beküldeni.

A pályázat beküldésének határideje: 2010. május 1.

A pályázat beérkezése után minden társulatvezetőt felkeresünk.

További információk a honlapon, telefonon: 0670/6316227 vagy személyesen a Zöld Macska Diákpincében (Budapest IX., Üllői út 95.).
Zöld Macska Diákpince
Budapest IX.,
Üllői út 95.
Honlap: http://www.zoldmacska.hu/

Nyitva: Hétfő-szerda: 11-23
Csütörtök-péntek: 11-24
Szombat: 15-24
Vasárnap: 15-23

Telefon:
+36-20-2222-410
+36-20-2222-413

Email: info@zoldmacska.hu

Forrás: Zöld Macska Diákszínpad