palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kőfal-Pálya III. pályázat színházaknak

ujszinhaz pályázatAz Új Színház 2007-ben hirdette meg először „Kőfal-Pálya I.” pályázatát. A pályázattal a színház – a profilját meghatározó nyitottság jegyében – bemutatkozási és játszási lehetőséget kíván biztosítani független, a kőszínházi struktúrán kívül dolgozó színházi alkotóknak, csoportoknak.

A 2007-es nyertes darabok egyike az azóta is – a színház repertoárján lévő – eddig 38 alkalommal nagy sikerrel játszott „Grönholm-módszer”. A darab a Neptun Brigáddal közös Új színházi produkció Baksa Imre rendezésében.

A második – 2009-es pályázat – „gyermekeknek szóló”, ill. a „mai magyar valóság problémáival szembesítő” előadások létrehozására szólt. Az egyik nyertes a Cziczó Attila rendezte, diákokból álló Fészek Színház „FÉM” című darabja lett, amely több fesztiválon is vendégszerepelt. A másik nyertes – gyerekeknek szóló – produkciót Baksa Imre rendezésében láthatja a közönség „A világszép nádszálkisasszony” címmel. Ez utóbbi darab meghívást kapott az idei Deszka fesztiválra.

Az idei – a 2010/11-es évadra szóló – harmadik pályázatra olyan stúdiószínpadi – máshol még be nem mutatott – projekteket vár a színház, amelyekben a zene meghatározó dramaturgiai, forma- és/vagy tartalom alkotói elemként jelenik meg.

A pályázat beadásának határideje május 15.
További információ: kofalpalya@ujszinhaz.hu
Honlap: http://www.ujszinhaz.hu

Letölthető dokumentumok

Pályázati kiírás
Jelentkezési lap

Forrás: Új Színház