palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Az év ökoturisztikai létesítménye cím pályázat

ÖM pályázatokAz Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Szakállamtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt-vel együttműködésben, pályázatot hirdet az év ökoturisztikai létesítménye cím elnyerésére. Az országos pályázat célja a nemzeti park-igazgatóságok, erdőgazdaságok, önkormányzatok, társadalmi szervezetek, társas és magánvállalkozások természeti értékeket bemutató létesítményeik szolgáltatásainak megmérettetése, a látogató- és családbarát jellegű kínálat alapján.

A verseny az Országos ökoturizmus fejlesztési stratégia megvalósításának kormányzati feladatait irányító munkacsoport 2010. évi programjának keretében valósul meg.

A pályázatot a látogatóközpontok és a tanösvények kategóriában, 2010. április 30-ig lehet benyújtani. A pályázatok értékelése két szakaszból áll: a bíráló bizottság az ökoturizmus alapelveinek megfelelően a benyújtott adatlap alapján értékeli, ezt követően a legjobb eredményt elérő létesítmények látogató- és családbarát jellegének értékelése anonim helyszíni bejárás alapján történik.

A nyertes pályázók oklevelet kapnak. A címet az adományozás évének megjelölésével korlátlan ideig használhatják. A díjazott létesítményeket a pályázat kiírói kommunikációs tevékenységük során kiemelten kezelik.

Az elismeréseket a „Nemzeti Parkok Hete 2010.” rendezvény keretén belül 2010. június 11-én adják át Őriszentpéteren, a Harmatfű Oktató- és Látogatóközpontban.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Pályázati adatlap – értékelési szempontok

Bővebb információ

Kiíró neve: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Természetvédelmi Szakállamtitkársága – Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága
Kezelő szerv neve: KvVM Természetvédelmi Szakállamtitkárság Nemzeti Parki és Tájvédelmi Főosztály
Kezelő személy neve: Dr. Kiss Gábor vezető-tanácsos
Kezelő elérhetősége: Telefon: 06-1-457-3434, E-mail: kissgab@mail.kvvm.hu
Benyújtás határideje: 2010.04.30

Forrás: Önkormányzati Minisztérium