palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kötelező Irodalom a Színpadon

zoldmacska pályázatA Zöld Macska Diákpince és Befogadó Színház Kötelező Irodalom a Színpadon címmel pályázatot hirdet színpadi művek bemutatására független és diákszínjátszó társulatok  számára.
Jelentkezni a középiskolai tananyagban szereplő szerzők műveinek feldolgozásából készült színpadi művekkel lehet a következő kategóriákban:

  • klasszikus, kötelező dráma feldolgozása
  • középiskolai tananyagban szereplő irodalmi mű (regény, novella, ballada)  színpadi adaptációja
  • szerkesztett műsor, amely egy író, illetve költő munkásságát mutatja be
  • szerkesztett műsor, amely egy irodalmi korszakot mutat be

Mindegyik kategóriában lehet magyar, illetve világirodalomi szerzőkből választani. A pályázott előadások bemutatásra kerülnek a november megrendezett Kötelező Irodalom a Színpadon Fesztiválon. A bemutatott darabokat szakmai zsűri minősíti. A nevezés díjtalan.

Célunk, hogy a színvonalas előadásokat gyűjteményes összeállításban vagy önálló estként az egész 2010/2011-es színházi évadban láthassa a közönség. A kiemelkedően színvonalas előadásoknak rendszeres fellépési lehetőséget és a további produkciókhoz ingyenes próbahelyet biztosítunk a Zöld Macska Diákpincében. Az itt szerzett tapasztalatok alapján további fellépéseket is szervezünk az előadásoknak egyéb helyszíneken. Amennyiben a csoport igényli, rendező tanáraink segítenek szempontrendszerekkel, tanácsokkal a művek továbbfejlesztésében.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk, a fesztiválra a belépés díjtalan.

A pályázati űrlap letölthető innen, amit az zoldmacskaszinhaz@gmail.com e-mail címre kell beküldeni.

A jelentkezés határideje: 2010. november 10 .

A pályázat beérkezése után minden társulatvezetőt felkeresünk.

További információk a honlapon, e-mailben, telefonon: 06-20-2222-414 vagy személyesen a Zöld Macska Diákpincében (Budapest IX., Üllői út 95.).

Forrás: http://www.zoldmacska.hu/