palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Családok Éve fotópályázat

Családok Éve FotópályázatAz egyeki plébánia Családok Éve Fotópályázata. A fotópályázat célja, hogy a beérkezett pályaművek által bemutassa a család fontosságát, annak értékeit, céljait és mindennapi tapasztalatait. A pályázat pozitív állásfoglalás legyen a család mellett, amely Isten tervében szerepel és az ember boldogságának útja.
Időtartam: 2010. November 1. 0:00 órától december 26. 24:00 óráig. A lejárat napját követően nem áll módunkban képeket elfogadni!

Pályázati feltételek
A pályázat nyilvános, hivatásos és amatőr fotósok a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek. A pályázaton csak digitális fényképezőgéppel készült, 300 dpi felbontású, 30 x 45 cm méretű képpel lehet részt venni. A fotó eredeti, számítógépen NEM módosított változatát fogadjuk el versenymunkaként. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a beküldött .JPG kiterjesztésű kép eredeti állománya (raw fájl) álljon rendelkezésre a későbbiek során. A beküldött képen csak az alap javítások megengedettek. A korrekció állhat a teljes képre vonatkozó kis mértékű digitális módosításokból: a szintek (levels), gradációs görbék (curves), színegyensúly (color balance), színezet/telítettség (hue/saturation) és fényerő/kontraszt (brightness/contrast) beállításából, összhatásban azonban természetesnek kell maradnia. A kép egyes részeinek módosítása, illetve retusálása nem megengedett!

A feltöltött fotó mérete
Minden pályázó csak egy képet tölthet fel! Pályázni az eredeti képről készített, kisméretű (hosszabbik oldal max.: 1024 pixel, 300 dpi felbontású, maximum 3 MB nagyságú), .JPG formátumú képel lehet. A képfájl neve azonos legyen a pályázó nevével ‘_’ alkalmazásával a példának megfelelően: teszt_elek.jpg. A díjazott, nyertes képet a szervezők utólag nagy felbontásban (fentebb jelölt méretben) is bekérik a versenyzőktől kinyomtatva, amelyből kiállítás lesz szervezve. Az eredményhirdetés kiállítás részleteit később közöljük.

Szerzői és szomszédos jogok
A pályázaton csak első felhasználásúnak minősülő fotók vehetnek részt. Ezek alapján a pályázók tudomásul veszik, hogy szerzői jogdíj őket a pályázaton résztvevő fotóval kapcsolatban nem illeti meg.

A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotón ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával (írásos engedély).

A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képpel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja.

A nyertes pályázók hozzájárulnak, hogy a díjazott pályaművek az www.egyekiplebania.hu honlapon és más sajtóban ellenszolgáltatás nélkül megjelenjenek.

A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti fájlt (raw) be kell mutatnia.

A szakmai zsűri tagjai, hozzátartozóik és az Egyeki Plébánia alkalmazottai, valamint hozzátartozóik nem nyújthatnak be pályázatot.

Regisztráció és képfeltöltés
A következő linken regisztrálhat a fotópályázatra. Kizárólag a regisztráció után feltöltött képek vehetők figyelembe a pályázat elbírálásakor. Regisztráció

Bővebben: http://www.egyekiplebania.hu/hu/egyek/fotopalyazat/

Forrás: www.egyekiplebania.hu