palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Falmatrica Bajnokság 2010 ősz

magyar falmatrica bajnokságA Hellodesign Design Ügynökség meghirdeti a Magyar Falmatrica Bajnokság – korábbi nevén Magyar Falmatricák – 2010. őszi fordulóját! Az évente kétszer megrendezésre kerülő kreatív bajnokság célja a tehetséges művészek promótálása mellett olyan hazai és nemzetközi szinten egyaránt piacképes, művészeti értékkel bíró termékek létrehozása, melyek hozzájárulnak a kortárs művészet terjesztéséhez, a hazai vizuális kultúra fejlesztéséhez, egyidejűleg érvényesülési és kereseti lehetőséget biztosítva a programban résztvevők számára. A megmérettetés a lehető legtöbb művész folyamatos jövedelemhez való juttatását kívánja megvalósítani, a művészek tehetségét piacképessé és jövedelmezővé tenni.
A 2010. őszi forduló feladata dekoratív és igényes falmatricák tervezése 6 kategóriában a természettől a mesén át az erotikáig.

Mire megy ki a játék?
Arra, hogy pénzt keress a tehetségeddel és a kreativitásoddal.
Egyszeri ráfordítással, akár folyamatosan.
Mindenki nyertes, akit a zsűri beválogat ugyanis minden beválogatott falmatrica értékesítésre kerül és a termék árából 25% jogdíjat kap az alkotó.
Hogy ez mennyi pénz? Nézd meg a jelenlegi kínálatunk árait és matekozz egy kicsit…
Amint láthatod átlagosan 10.000 – 20.000 Ft között kaphatóak a falmatricák, azaz átlagosan 2.500 – 5.000 Ft-ot kereshetsz darabonként úgy, hogy az egyszeri megtervezésén túl semmi mással nem kell foglalkoznod, csak a számla kiállításával!
Ha tetszik és jónak tartod magad, akkor nevezz!

Ráadásul a jók legjobbjaiból, minden kategória két legtöbb pontot kapott alkotásából, egy hónapon át tartó non-stop kiállítást rendezünk a Pastrami Étterem üvegportáljain – mint ahogyan az november 1. és 30 között a korábbi legjobb alkotásokból épp zajlik – hogy minél többen megismerhessék a műveket, az alkotókat és kedvet kapjanak megvásárlásukhoz.

Mennyi a beugró?
A verseny nevezési díja 8.000 Ft

Szociális alapon igényelhető a nevezési díj tervezői jutalékból történő levonása. Ehhez a jelentkezéshez egy fél oldalnál nem hosszabb indoklást tartalmazó kérelmet szükséges csatolni. A kérelem pozitív elbírálása esetén a pályázó nevezési díj befizetése nélkül indulhat a bajnokságban, teljes vagy kedvezményes nevezési díja a munkáinak forgalmazásból származó tervezői jutalékból kerül levonásra – amennyiben azok a zsűrizés eredményeként bekerülnek a kínálatba.

A nevezési díj a pályázó nevének és születési dátumának feltüntetésével banki utalással fizetendő a Hellodesign Bt. 10403181-00015770-00000004 számú bankszámlaszámára. A nevezési díj befizetésének vagy pozitívan értékelt szociális kérelemnek hiánya esetén a pályázati anyag nem kerül elbírálásra.

Mit kell csinálni?

A versenybe az alábbi 6 kategóriában lehet indulni dekorációs matricák tervezésével:

 1. Természet: falmatricák organikus formákból
 2. Metropolisz: falmatricák nagyvárosi témákban
 3. Iroda: falmatricák munkahelyekre
 4. Mese: falmatricák gyerekeknek
 5. Erotika: falmatricák felnőtteknek
 6. Mosdó: ajtómatrica szettek női, férfi és mozgáskorlátozott mosdók jelölésére

Nagyságát tekintve legfeljebb 200 x 300 cm befoglaló méretű, falra, mennyezetre, üveg- és tükörfelületekre, bútorra, hűtőszekrényre, ajtóra stb. szánt matricák tervezhetőek. Lehetőleg ne eszement nagy matricában gondolkodj, mert az ár a mérettel arányos és minél drágább lesz egy termék, annál kevesebbet fognak belőle vásárolni, és kevesebbet fogsz tudni vele keresni.

Cél, olyan dekorációs matricák tervezése, mely inkább több, kisebb, variálható vagy ismétlődő darabból álljanak, mint egy nagy összefüggő felületből.
Az értékelésnél előnyt élveznek a derűs és humoros alkotások illetve a környezetvédelmet valamilyen módon propagáló munkák.
A versenyben nem nevezhetők más alkotásokon alapuló munkák illetve korábban máshol már megjelentetett művek.
A matricák egy, kettő vagy három színből állhatnak, mely színek az alábbi színpalettából válaszhatóak. (Ide kattintva a színpaletta PDF változatát tudod letölteni.)

Mikorra?
A forduló nevezési időszaka: 2010. december 1-20.

Jelentkezni kizárólag a nevezési időszak alatt az on-line nevezési lap kitöltésével az alábbi weboldalon lehet: www.hellodesign.hu/mfb

Feltételek?
A részvételhez a nevezőnek három egyszerű feltételnek kell megfelelni illetve eleget tenni:

 1. beszéljen magyarul
 2. hibátlanul és hiánytalanul töltse fel az anyagát a nevezési időszakban
 3. a jelentkezéséig fizesse be a nevezési díját vagy készítse el mentességi kérelmét

A versenyen egyéni alkotók vagy alkotópárok indulhatnak.
Egy alkotó vagy alkotópár legfeljebb három alkotással nevezhet.
Az alkotások tartozhatnak ugyanazon vagy más-más kategóriába is.

Ki mondja meg a frankót?
Az eredmények hitelességéről az ítészek, a design különböző területeiről érkező fiatal szakemberek gondoskodnak.

 • 2 grafikus: Antal Emese & Erdélyi Dániel
 • 2 stylist: Hortobágyi Kata & Torma Beatrix
 • 2 design blogger: Hoffmann Petra [stilblog] & Milassin Levente [design pumpa]
 • 2 designüzlet vezető: Regős Dániel [Bang & Olufsen] és Feuertag Ottó [Europa Design]
 • 2 design menedzser: Sütő László és Torma Krisztián

Meg lehet valahol nézni, milyenek ezek a hogyishívjákok?
Igen. Egyrészt 2010. november 30-ig megtekinthető az előző forduló legjobb 12 alkotásából rendezett kiállítás a Pastrami Étterem üvegportáljain. Ha eddig nem tudtad elképzelni, itt megláthatod, hogy hogyan is néznek ki a falmatricák – ebben az esetben üvegen. Másrészt az előző fordulóból bekerült és a kínálatba felvett falmatricákat a Hellodesign webshopjában lehet megtekinteni – és egyben megvásárolni.

Mit kell tudni a tervezéshez?
Ahhoz, hogy ne pusztán egy jó grafikát, hanem valóban falmatricaként használható terveket adj le, figyelemmel kell lenned a tervezés során pár egyszerű dologra. Ezt összefoglaljuk Számodra a falmatrica tervezési segédletbe, mely november 10-től lesz itt elérhető.

Mikor lesz eredmény?
A bajnokság  eredményét a Hellodesign facebook oldalán tesszük közzé, 2011. január 20-án.

mfb-ill-v51

Forrás: http://www.hellodesign.hu/