palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Közbeszerzési eljárás EU-s témájú disputavetélkedő megszervezésére

A Külügyminisztérium – az Európai Bizottsággal és az Európai Parlamenttel együttműködésben – közbeszerzési eljárást írt ki európai uniós témájú, középiskolásoknak szóló, országos disputavetélkedő megtervezésére és lebonyolítására. A „Szóval?!” című verseny immár harmadik sorozatát az Európai Bizottság finanszírozza 175.000 euró értékben.

A közbeszerzési eljárásban való részvételi szándékot – a részvételi dokumentáció felvételét követően – 2012. szeptember 20. 15:00 óráig lehet jelezni a részvételi jelentkezés benyújtásával. A részletes szakmai ajánlat kidolgozására ezt követően kéri fel a Külügyminisztérium a kritériumoknak megfelelő jelentkezőket.

A „Szóval?!” projekt a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament kezdeményezésére, az Európai Bizottság és a magyar kormány között létrejött Igazgatási Partnerség (Management Partnership) keretében valósul meg. A program célja, hogy a disputázás eszközeivel felkeltse a fiatal korosztály érdeklődését az uniós kérdések, ezen belül kiemelten az EU előtt álló kihívások, a hétköznapi élethez is kapcsolható uniós témakörök iránt. Az eddigi tapasztalatok alapján a program a Magyarország és az EU számára is lényeges kérdésekben hozzájárul az önálló vélemény kialakításához szükséges, átfogó és kiegyensúlyozott ismeretek, érvrendszerek elsajátításához, továbbá a fiatal korcsoportok vitakultúrájának fejlesztéséhez is.

A közbeszerzés tárgya a disputavetélkedő regionális és országos fordulóinak, valamint a kapcsolódó képzések, rendezvények és Disputa Fórum megtervezése és lebonyolítása.

A részvételi felhívás a 2012. szeptember 7-i Közbeszerzési Értesítőben (2012/102. szám) jelent meg és ITT érhető el.