palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Középület közvetlen közelségben fotópályázat

Középület Közvetlen Közelségben – Építészeti fotópályázat építészet, művészetek, művészet- és helytörténet iránt érdeklődő, 16 évesnél idősebb gimnazisták és szakközépiskolások számára.

 

„Középület közvetlen közelségben” címmel építészeti fotópályázatot szervezünk, amelynek célja, hogy a középiskolás korosztály fotóin keresztül nézzünk végig az ország kedvelt középületein, történeti korokból ránk maradt és kortárs építészek által tervezett alkotásokon.

Arra vagyunk tehát kíváncsiak, hogy te mit akarsz nekünk megmutatni a környezetedben lévő középületekből, és az is érdekel minket, hogy te hogyan látod és láttatod a kiválasztott épületet?

Amit tenned kell, ha szeretnéd megmutatni ország-világnak az épületválasztásodat:

  1. Válassz ki egy számodra érdekes, izgalmas, szép, jó, fontos, ikonikus, a helyi közösség életére nagy hatással bíró, vagy egyszerűen csak hasznos középületet, írd fel a postacímét és a nevét ha van neki!
  2. Készíts róla 1-5 db. fotót úgy, ahogyan te azt jónak látod. Adj a képeknek címet. (Képsorozat esetén egy cím és számozás is megfelelő.) A képek méreteiről a honlapon találsz pontos információt.
  3. Írj pár mondat indoklást az épületválasztásodról. (maximum 2000 karakter hosszúságban)
  4. Regisztrálj az alább megadott honlapon: töltsd ki a felületen megjelenő adatokat és töltsd föl a fotóidat a megadott méretben és formátumban
  5. Várj a jelentkezésünkre! A munkádat az építészettel és fotográfiával foglalkozó neves alkotók fogják elbírálni. A legérdekesebb alkotásokból 2016 őszén Budapesten, a Műegyetem Központi épületében nyílik kiállítás. A tíz legtehetségesebb alkotót értékes könyvvel jutalmazzuk.

Az anyagokat 2016. június 15- ig lehet beküldeni a pályázat honlapján található címre

A pályázatot a magyar építészképzés vezető intézménye, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara, annak Középülettervezési Tanszéke írja ki. Az idén 70 éves tanszék a jubilleum kapcsán szeretnéne többet tudni arról, hogy te milyen középületet ismersz és kedvelsz a környezetedben. A beérkezett anyagok egyben az épített környezetről szóló egyetemi kutatás részét is képezik.