palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kritikaíró pályázat 2012

A Filmtett – Erdélyi Filmes Portál kritikaíró versenyt hirdet minden olyan erdélyi, 26. évét be nem töltött diák számára, aki még nem közölt a Filmtettben és ki szeretné magát próbálni kritikaíróként. Nem számít, hogy hol és mit tanulsz, csak szeresd a filmeket, és tudj fogalmazni!

A feladat egyszerű: írj két filmkritikát (egyenként 4000–5000 leütésben) – egyet egy szabadon választott, 1990 előtt készült filmről, és egyet az alábbiak közül választva.

A díjak:

  • I. díj: ingyenes részvétel a XII. Filmtett-workshop kritikusi csoportjában, filmes szakkönyvek (150 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten
  • II. díj: ingyenes részvétel a XII. Filmtett-workshop kritikusi csoportjában, filmes szakkönyvek (100 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten
  • III. díj: pénzjutalom (250 lej), filmes szakkönyvek (100 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten
  • Közönségdíj: könyvcsomagok (150 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten

A verseny zsűrije a Filmtett szerkesztőiből áll. A legjobb írásokat megjelentetjük a Filmtetten, így a közönségnek is lesz lehetősége szavazni. A pályamunkákat a jakab.benke@filmtett.ro e-mail-címre lehet küldeni, ugyanitt további információk is kérhetők.

Határidő: 2012. november 30., Közönségszavazás a Facebookon 2012. december 20-ig*, eredményhirdetés: 2012 december 25.

* A facebookos közönségszavazásban az illető kritika Filmtett-linkjére kell minél több lájkot gyűjteni.

Forrás: http://www.filmtett.ro