palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tervezz csizmához! Stílus és divattervezői pályázat

Pályázati kiírás a csizma.hu – “Tervezz Csizmához – westerncsizma a XXI. századi divatban” című pályázatára .

Cím: A Csizma Örök – western csizma a XXI. Századi Divatban – divat és stílus pályázat

Mottó: A csizma mindig megtalálja a helyét.

Kiíró: a csizma.hu oldalt üzemeltetőWildwest Kft, 1032 Budapest, Szőlőutca 84.

A pályázat kezdete: 2012 november 1.

Pályázati anyag beküldési határidő: 2012 november 30., 24 óra 00 perc

Érvényes: 2012. November 1 – 2012 December 23-ig

Pályázhat:

A pályázaton részt vehet minden természetes személy vagy azokból álló csoport nemzeti hovatartozás, állampolgárság és lakhelyi megkötöttség nélkül. Életkori megkötés, vagy szakmai, tanulmányi elvárás nincs.

A csizmákról: A western csizmák világhódító útja 1860-as években kezdődött, ekkor még funkcionális lábbeliként, elsősorban marhapásztorok, cowboyok hordták. Később a napi viselet részévé vált, de még csak egyes szubkultúrákra volt jellemző. A XIX. Században jelent meg –Amerikából kiindulva- a mainstream divatban, ezt elsősorban a kor fimsztárainak köszönhetjük. Azóta hol erőteljesebben hol megbújtabban, de jelen van a divatban és a napi öltözködésben. Szinte nincs olyan nagynevűdesigner, aki ne alkotta volna meg a saját elképzelését westerncsizma vonalon, a legextrémebbtől a legelegánsabbig. Természetesen a fazonokat is változtatja néha a divat – megtartva az örökérvényűstílusjegyeket -, de a klasszikus fazon az, ami ezek a próbálkozások mellett állandósultan jelen vannak. A hagyományos csizmákat – mint például az általunk forgalmazott Sendra márkát – a mai napig a leghagyományosabb technikákkal kézzel gyártják és kizárólag a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő valódi bőrökből és természetes anyagokból. A klasszikus fazon, a kézi gyártás és a bőr minősége a garancia arra, hogy nem egyszezonos divatárut kap a vásárló, hanem megfelelő ápolás esetén akár évtizedekig szolgáló mindig aktuális lábbelit.

A pályázat tárgya:

Az 1. Számú mellékletben meghatározott csizmához kell 3 különféle, stílusában merően eltérő női öltözetet tervezni a következők szerint:

  1. Üzleti elegancia
  2. Éjszakai party-hangulat
  3. Hétköznap

A pályázóktól az elkészített ruharajzokat (kézirajz vagy digitális), anyag és mintaterveket, valamint a szettekhez tervezett kiegészítőket várjuk .jpg formátumban. A tervekről mindösszesen 3 db kép küldhető be, de nincs korlátozva a 3 képen a téma megosztása. Azaz: lehet akár szettenként 1-1 kép, de a 3 öltözet szerepelhet 1 képen és a maradék 2 kép a kiegészítők és mintaterveket is tartalmazhatják. A lényeg a jó átláthatóság, és a mindenki számára egyértelmű stílus különbségek.

Pályázóként –legyen az természetes személy vagy csoport- 1 pályaművet fogadunk el.

Technikai feltétel:

A beküldött képek készülhetnek eleve digitalis formátumban, tartalmazhatnak (pl anyagminták esetén) beillesztett fotókat, de lehetnek teljes egészében kézzel rajzolt és ezután digitalizált képek is.

Maximális beküldhetőméret képenként : A4-es méret 72 dpi felbontásban (azaz 595 x 842 pixel)

A zsűri elbírálási elvei:

A pályaműveket a csizma.hu facebook oldalára (illetve az ahhoz létrehozott alkalmazásra) tölti fel egyénileg minden pályázó. A feltöltéssel a pályázó elfogadja a jelen kiírásban szereplő pályázati szabályokat, feltételeket. Minden feltöltött pályaműre közönségszavazás indul a like gomb megnyomásával. Egy facebook profilról 1 adott pályaműre cask 1 szavazatot fogad a rendszer, de 1 szavazó tetszőleges számú pályaműre szavazhat.

December 10-én zárul a közönségszavazás elsőrésze, ekkor a 20 legtöbb szavazatot kapott páyázó közül a szakmai zsűri választja ki a győztes pályaművet. A pályaműveknél a rajztudást a zsűri nem értékeli, kizárólag az öltözékek ötletességére vonazkozik a pályázat.

A közönségszavazás 2. része December 20-áig tart, ekkor az összes pályázó közül az kapja a közönségdíjat, aki a pályázat elejétől fogva annak teljes időtartama alatt a legtöbb like-ot kapta.

Segítség: Az a pályázó aki nem érez elég ügyességet emberi test-modell rajzolására de a ruhatervezést szívesen kipróbálná, az a google képkeresőjébe beírva a “Fashion design templates” kifejezést komoly képi segítséget kap. Aki nem akar szabadkézi vagy digitális rajzot leadni, az készíthet ruhafotókból montázst, itt az egyedi, valódi stílusteremtőösszeállítás még nagyobb súlyt kell, hogy kapjon.

Díjazás: A 20 legtöbb közönségszavazatott kapott pályaműből a szakmai zsűri által kiválasztott

  • 1. helyezett egy 100 000 Ft-os csizma vásárlási utalványt nyer, amely a kiíró Budapesti üzletében váltható be 2013. március 31-éig, az készpénzre nem váltható.
  • Közönségdíj: A legtöbb közönségszavazatot kapott pályaműkészítője 100 000 Ft-os csizma vásárlási utalványt nyer, amely a kiíró Budapesti üzletében váltható be 2013 március 31-éig, az készpénzre nem váltható.

Szakmai Zsűri:

A zsűri elnöke:   Dukai Regina –modell, éneskes és a Sugarbird divatmárka egyik vezetőtervezője
Tagok:     Formanek Ferenc fotográfus – www.formanek.hu
Gyuricz Ágota – üzletvezetőa csizma.hu-t üzemeltetőWildwest kft részéről
Szilágyi Réka – a csizma.hu oldal arculati felelőse

Letölthető dokumentum

tervezz csizmához kiírás

Mit kell beküldeni a pályázat keretében 2012. november 20-igA pályázatra készített a fentiekben részletezett 3 db .jpg formátumú képfájlt kell feltölteni a csizma.hu facebook alkalmazására. Az ehhez tartozó link a pályázat idején megtalálható a csizma.hu facebook profilján (www.facebook.com/csizmahu) Az alkalmazás elkéri a pályázó adatait, de az nyilvánosan nem jelenik meg. Az alkalmazás kér a pályázótól egy egyénileg választott nevet/becenevet, a szavazók csak ezt fogják látni, ez alapján tudnak szavazni, azaz a pályázat anonim.

A pályázatra csak saját alkotásokkal lehet jelentkezni, a jelentkezéssel a pályázó elismeri, hogy a beküldött anyag a saját szellemi terméke. Ha ennek az ellenkezője kiderül, a pályázó kizárásra kerül.

A pályázatban található fotók és szöveges tartalom nem tartalmazhat többek között szerzői jogi oltalom alá eső tartalmat, amennyiben az nem a pályázó saját jogvédett alkotása.

A pályázat képei és szöveges leírása nem tartalmazhat bárki másra nézve sértő, kirekesztő tartalmakat. Nem tartalmazhat továbbá szexuális, pornográf vagy trágár tartalmakat sem képi, sem szöveges formában.

További információk:

A pályázattal kapcsolatban felmerült kérdéseket a csizma@csizma.hu e-mail címre várjuk. A pályázat nyerteseit a pályázat lezárását követően személyesen (emailben vagy telefonon) értesítjük, de a nyertes pályaműveket a csizma.hu facebook profilján is közzétesszük. A pályázati anyag feltöltésekor a pályázó felelős azért, hogy a személyes adatait és elérhetőségét illetően valós adatokat tüntessen fel.

A közönségszavazást vagy a zsűri döntésének  tisztességességét bármely okból vagy bármilyen eszközzel veszélyeztető vagy befolyásoló pályázót a pályázatból kizárjuk.

Közönségszavazásnál tisztességtelen eszköznek minősül a manipulált szavazás vagy valótlan facebook-profilokról indított nagyszámú szavazatok generálása.

Nem minősül tisztességtelennek a saját ismerősi kör, vagy bárki mások szavazásra agitálása.

5. Egyéb

A pályázat beküldésével a pályázó a hozzájárul, hogy a pályaművét a pályázat kiírója saját felületein, kiadványaiban, vagy akár hirdetési felületeken térbeli és időbeli korlátozás nélkül felhasználja A pályázatra történő jelentkezés kizárólag a fenti feltételek együttes teljesülése esetén érvényes.

Adatkezelés

A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott személyi adataikat a kiíró a nyertesek értesítése céljából felhasználja. A személyes adatokat a kiíró más célra nem használja fel, ahhoz harmadik félnek hozzáférést nem biztosít.

Felelősség kizárás

A pályázat kiírója kizár bármilyen kártérítési vagy kártalanítási felelősséget a pályázat során ami a pályázat esetleges hibáiból, működési problémáiból vagy hiányosságaiból származik.

A pályázó a pályázaton történő részvétellel automatikusan elfogadja jelen Szabályzatot, és kijelenti, hogy megadott adatai megfelelnek a valóságnak.