palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Küldd el az ötleted! A Budapestiek ötletei alapján költ el 1 Mrd Ft-ot a Fővárosi önkormányzat

1 milliárd forint az önök ötleteire! A 2020-as költségvetésben elkülönített 1 milliárd forint, olyan ötletek, fejlesztési célok megvalósítására ad lehetőséget, melyet Budapest lakosai jelöltek ki és szavaztak meg.

A részvétel mindig valamiféle együttműködést jelent. A részvételi költségvetés azt jelenti, hogy a főváros költségvetésében elkülönített összegről, azaz idén 1 milliárd forint felhasználásáról, a lakosság ötletei alapján, és mindvégig a lakossággal együttműködésben dönt a városvezetés. Az ilyenfajta társadalmi részvétel sokféle lehet, Budapest részvételi költségvetésében a részvétel elsősorban az interneten keresztül valósul meg, egyszerű, szinte játékos formában. Az internetes benyújtáshoz lehetőség lesz segítség igénybevételére.

Ha ön is szeretne együttműködni más budapesti lakosokkal és a városvezetéssel a részvételi költségvetés keretösszegének felhasználásában, október 1-től hozzon létre egy felhasználói fiókot az otlet.budapest.hu oldalon.

1 milliárd forint az önök ötleteire!
A 2020-as költségvetésben elkülönített 1 milliárd forint, olyan ötletek, fejlesztési célok megvalósítására ad lehetőséget, melyet Budapest lakosai jelöltek ki és szavaztak meg.

Nem egyszeri alkalom
Budapest városvezetése elkötelezett a részvétel alapú döntéshozatal és a lakosság minél nagyobb fokú bevonása, aktiválása mellett. Ez azt jelenti, hogy a városvezetés, a fontos kérdésekben nem akar az emberek megkérdezése, véleményeik, céljaik, elvárásaik megismerése nélkül dönteni. Ezért, a részvételi költségvetés, az első “teszt” évet követően, évi rendszerességgel elérhető lesz a város lakói számára. A Főváros sokéves, sikeres nemzetközi tapasztalatokra építve kezd bele Budapest részvételi költségvetésének működtetésébe. Más nagyvárosokban működő modellekre és eredményekre hírfolyamunkban talál példákat.

Van ötlete?
Mindenki szeretne egy számára kellemesebb, élhetőbb, jobban használható környezetet kialakítani. Ez jelentheti szűkebb és tágabb lakókörnyezetünket, de jelentheti akár egész Budapestet, ez már csak elszántság és fantázia kérdése. Bizonyára önnel is előfordult már, hogy azon fantáziált, hogyan alakítaná át az utcát, amiben él, mikre használna kihasználatlan területeket, hogyan tenné mindenki számára jobbá azt a helyet, ahol ön is él. A részvételi költségvetés pont ezekre ad lehetőséget. Kezdjen el gondolkodni, mert az ön ötletére is számítunk! Az ötletek feltöltésére szolgáló felület 2020. október 1-jén nyílik és december 31-ig lehet majd ötleteket beküldeni.

Ötlete a beküldés után, rövid ellenőrzést követően mindenki számára láthatóvá válik a honlapon a Beküldött ötletek között (erről ön e-mailen kap jelzést). Ezután a Fővárosi Önkormányzat és a kerület jogi, pénzügyi, formai szempontból elemzik az ötletet. az általuk szabályosnak talált ötletek egy budapesti lakosokból álló tanács elé kerülnek, akik a szavazható ötletek listáját véglegesítik. 2021. március 1-31. között lehet majd szavazni a legjobb ötletekre. A nyertes ötletek megvalósítását ezt követően megkezdi a Fővárosi Önkormányzat.

A főváros üzenete: ötleteljen bátran, mert az ön ötletétől lesz Budapest jobb hely.