palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Küldj1képet!

A digitális fotópályázatra érkezett képeket az oldal látogatói értékelhetik, illetve a pályázat lezárultával (2012. június 3.) a szakmai zsűrink díjazza. Az első három helyezett és a közönségdíjas nyereményben részesül! Eredményhirdetés a honlapon 2012. június 8-án!

Pályázati feltételek:
A fotópályázaton bárki indulhat saját készítésű vagy tulajdonában levő, jogtiszta fotókkal. A fényképeket minden esetben digitális változatban kérjük, a www.kuldj1kepet.hu oldalra való feltöltéssel. (Az eredeti papírképeket, negatívokat, kérjük, ne küldjétek be! Aki nem rendelkezik képolvasóval (scanner), javasoljuk, hogy forduljon segítségért a könyvtárakhoz, iskolákhoz vagy kisebb településeken az E-Magyarország pontokhoz, Integrált Közösségi Szolgáltató terekhez! Ha úgy gondolod, hogy különösen értékes fotóid vannak, de nem tudod megoldani a digitalizálást, akkor keress meg bennünket a kuldj1kepet@mmgm.hu címen.) A képeken alkalmazott utómunkálatok csak technikai jellegűek lehetnek (pl. szélek levágása, színkorrekció, kontraszt, fényerő), de a kép tartalmán változtatni nem lehet. Montázs, fiktív vagy retusált kép a pályázaton nem indulhat.

A képek beküldésével egyidejűleg a pályázó nyilatkozik a szerzői jog birtoklásáról és arról, hogy hozzájárul, hogy a képet/képeket a múzeum tudományos és közművelődési tevékenysége során felhasználhassa, online felületein, kiadványain megjelentethesse.

Technikai paraméterek: A pályázatra szánt felvételek lehetnek színesek vagy fekete-fehérek. Lehetőség szerint jó minőségű, nagyobb felbontású képeket várunk.
Minimum felbontás: 600 × 800 képpont (más képarány esetén, kérjük, a rövidebb oldal is legyen legalább 600 képpont)
Maximum méret:
 15 MB
Fájltípusok:
 jpg, tif, gif vagy png (a minél jobb minőség elérésének céljából kérjük, a lehető legkisebb tömörítési veszteséget állítsátok be).
A beküldhető képek száma nincs maximálva, de mindenkit arra kérünk, hogy több képet ugyanazzal a témával, helyszínnel csak akkor töltsön fel, ha mindegyik külön egyedi érdekességgel bír!

Díjazás:

  • 1. díj: Hétvégi nyaralás Keszthelyen a Georgikon Majormúzeum vendégszobájában 2-3 fő részére, önellátással
  • 2. díj: Belépőjegy a júniusi Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatra
  • 3. díj: Könyvjutalom
  • Közönségdíj: Belépőjegy az őszi Márton-napi családi rendezvényünkre

 

A fotók feltöltésének határideje: 2012. június 3. (vasárnap)
Eredményhirdetés: 2012. június 8. (péntek)

A díjak ünnepélyes átadása: 2012. június 16-án (szombat), a Múzeumok Éjszakáján
(Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)

Ha kérdésed van, tedd fel a fórumon, vagy írj a kuldj1kepet@mmgm.hu címre!